BRUNO KABOKLO U CRVENOJ ZVEZDI?
Bruno Kaboklo, Foto: FOTO: KK Partizan

večiti

BRUNO KABOKLO U CRVENOJ ZVEZDI?

Oglasio se Brazilac

Objavljeno:

Jago Dos Santos je na mala vrata došao u Crvenu zvezdu, ali se svojim sjajnim partijama ove sezone uvukao u srca navijača crveno-belih.

Brazilski košarkaš je u razgovoru za "Meridian sport" govorio o svojim počecima na Malom Kalemegdanu, kada je trener tima još uvek bio crnogorski stručnjak Duško Ivanović.

Jago Dos Santos
Jago Dos Santosfoto: Starsport©

- Nisam igrao kod Ivanovića, ali je on stalno radio sa mnom. Pričao na treninzima, govorio šta treba da unapredim i ukazivao na detalje. Sada sam MVP. Mnogo sam naučio i on nosi zasluge za moj uspeh. Nije bilo lako na početku, došao sam iz Nemačke kao MVP, igrao dobro na Svetskom prvenstvu i onda došao ovde. Pomislio sam da sam da mogu odmah da igram sa ovim momcima, a Duško me je slomio… Pokazao mi je da kako je Evroliga drugačija, kako je sve drugačije! I to je zapravo bilo dobro za mene. Bilo je potrebno da naučim više o košarci, da imam više pažnje, više odgovornosti – više svega! On je radio sa mnom i zato imam mnogo poštovanja za njega. Dobar trener i dobar čovek.

Nije mu bilo lako zbog toga što nije dobijao priliku.

- Bilo mi je potrebno da razumem šta se desilo. To je sve bilo teško po mene. Nisam znao šta će se destiti i što ne mogu da igram sa ovim momcima. Sećam se zvao sam majku i žalio se, a ona je rekla – izabrali su te, ne znam zašto, ali su te izabrali. Ostani tu i samo igraj svoju košarku! Dan po dan… Sve je bilo bolje, momci su mi mnogo pomogli i trener takođe. Postao sam bolji i shvatio da ipak mogu da igram sa njima. Znam da sam postao igrač koji može da igra Evroligu! Ne zanima me da li sam prvi ili treći plejmejker, jedino mi je važno da pobeđujemo i osvajamo titule”.“Nisam igrao kod Ivanovića, ali je on stalno radio sa mnom. Pričao na treninzima, govorio šta treba da unapredim i ukazivao na detalje. Sada sam MVP. Mnogo sam naučio i on nosi zasluge za moj uspeh. Nije bilo lako na početku, došao sam iz Nemačke kao MVP, igrao dobro na Svetskom prvenstvu i onda došao ovde. Pomislio sam da sam da mogu odmah da igram sa ovim momcima, a Duško me je slomio… Pokazao mi je da kako je Evroliga drugačija, kako je sve drugačije! I to je zapravo bilo dobro za mene. Bilo je potrebno da naučim više o košarci, da imam više pažnje, više odgovornosti – više svega! On je radio sa mnom i zato imam mnogo poštovanja za njega. Dobar trener i dobar čovek.

Poznato je da je Jago u veoma dobrim odnosima sa sunarodnikom Brunom Kaboklom koji nastupa za Partizan. Dos Santos je sada javno rekao kako bi Bruna voleo da vidi u crveno-belom dresu.

- Voleo bih da vidim Bruna u Zvezdi. Partizan je dobar za njega, kao i on za Partizan, ali mislim da bi igrao bolje da nosi dres Zvezde. Ne zbog mene, nisam ja važan u toj priči, već zbog Teodosića i ostalih momaka. Sa njima u timu, Bruno bi imao mnogo više poena i stalno bi pogađao - zaključio je Jago za "Meridian sport".

Bonus video:

00:22

Jago peva na srpskom

(Espreso/Meridian sport/Blažo Komnenić/Preneo: Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.