Prve reči Rasima Ljajića po preuzimanju Partizana: Dve legende uz novog predsednika, biće otkaza
Rasim Ljajić, Foto: Starsport

zvanično

Prve reči Rasima Ljajića po preuzimanju Partizana: Dve legende uz novog predsednika, biće otkaza

Održana Skupštika FK Partizan, počele radikalne promene

Objavljeno: 16:40h

Sada je i zvanično! FK Partizan je imenovao privremeni organ na čijem će čelu biti Rasim Ljajić.

On se obratio javnosti na konferenciji za medije i potvrdio da će legendarni Predrag Mijatović i Danko Lazović biti uz njega.

- Imali smo sednicu. Izabran je novi privremeni organ. Nismo više mogli da krijemo. Uz mene će biti Predrag Mijatović, Danko Lazović... Imamo velika sportska imena, finansijska. Ovu situaciju treba polako rešavati. Želim da se zahvalim Predragu Mijatoviću. Razgovarao sam sa raznim ljudima, svi su govorili, to je dobro, ali... Nemoj te mene, ja ću posle - prve su reči Ljajića.

- Da ne vidimo svetlost na kraju tunela, ne bi ni radili sve ovo. Moraćemo da pravimo rezove. Nismo došli da budemo popularni, nego efikasni. Biće bolnih i teških rezova. Smanjiti broj zaposlenih za 20 odsto.Cilj je spustiti budžet, smanjiti broj zaposlenih za barem 20 odsto. Razgovaraćemo sa svakim čovekom zaposlenim u klubu. Veći teret će snositi oni sa većim platama, one moraju da idu dole, kada uzmemo kompletan spisak svih zaposlenih u klubu, to nije popularno što govorim, mnogi će sa zebnjom da čekaju, ali ja ovde nisam došao da lažem nikoga. Ni Koperfild za 2 meseca ne bi mogao da uradi ništa. Naše prvo prolazno vreme će biti za nekoliko meseci, gde ćemo izaći sa merama, a za 6 meseci će biti drugo i konačno prolazno vreme, sa novim rukovodstvom. Cilj je da kod svakog partizanovca stvorimo ubeđenje da je ovo novi početak, sa mnogo više optimizma i vere.

- Dve stvari su ključne, organizaciona i finansijska konsolidacija, druga je reforma Omladinske škole, posebno ćemo staviti akcenat, jer je po toj školi Partizan bio čuven u celom svetu. Želim da sarađujemo na otvoren način. Želim da ljudi iz sporta više budu u fokusu nego mi iz uprave. Mi smo sada u fokusu, a to nije dobar znak, razumem situaciju i to je normalno, ali kada bude pričalo o sportistima, to je znak da idemo na zelenu granu. Vrata kluba će biti otvorena, ali za svaku informaciju u pola dana i noći možete da zovete. Mi bez vas ne možemo, verovatno vi bez nas možete.

Rasim Ljajić
Rasim Ljajićfoto: Starsport

Urgentni potezi?

- Već sam to rekao, ova finansijska konsolidacija je najvažnija. Najveći prihod je onaj koji ostvarimo na rashodnoj strani. Neće više država da pomaže, očekuje nas novi monitoring u decembru, opet ćemo na iglene uši da se provučemo. Mi moramo da pokažemo da štedimo, da mogu da dođem kod bilo koga da kažem da je Partizanu potrebna pomoć. Očekujemo 2 miliona evra na transferima. Plate moraju da budu smanjene. Nećemo radnoj zajednici ili na Teleoptiku da smanjujemo plate, ali oćemo one najveće. Na biznis strani želimo da napravimo biznis pul od privrednika koji vole Partizan, da možemo da podebljamo budžet da držimo glavu iznad vode. Da se dočepamo januarskog prelaznog roka, da se otarasimo igrača koji su promašaji, najskuplji je igrač koji nije u sastavu ili sedi na klupi.

Mijatović i Lazović se se u utorak obratiti javnosti.

- Sutra ćemo imati sastanak privremenog organa, obojica će se obratiti javnosti. Nismo hteli danas da se svi poređamo i govorimo, da vas držimo informisanim o svim dešavanjima. Obojica će da pričaju, a naša je ideja da sportski sektor ojačamo i smanjimo greške u transferima, jer smo u 2 prezalna roka imali 30 igrača, to ni Mančester ne može da izdrži, i onda imate igrače koji ne služe ničemu.

Nada se povratku navijača na stadion.

- Mislim da je to u ovom trenutku i ključna stvar za novi optimizam, ako se navijači vrate na prvoj sledećoj utakmici masovno, onda možemo da kažemo da smo napravili pomak. Ovo je pomak, sa Peđom Mijatovićem se stvara utisak nečeg pozitivnijeg. Ako se vrate navijači, to je novi korak, potreban je niz koraka.

Nije mu bilo lako da ubedi saradnike.

Lazovića lako, Mijatovića mnogo teško. Da je bilo ko na njegovom mestu. Mnogo je premišljao, na kraju je rekao "Da, Partizan je u pitanju".

Najavio je novu Skupštinu na kraju prevenstva, do tada će upravljati privremeni organ.

Rasim Ljajić
Rasim Ljajićfoto: Starsport

- Najrealnije je da nova Skupština bude na kraju prvenstva, ova amosfera je takva da se više govori o atmosferi u Partizanu, čekaćemo da se reši prvenstvo, pa da organizujemo Skupštinu, u međuvremenu ćemo raditi na delegatima, Statutu...

O Savu Miloševiću.

- Razgovarao sam sa njim, svaka promena bila bi loša. Ekipa je počela da igra, stručni štab je nasledio ekipu kakvu je nasledio, sa mnogo manjkavosti, igračima koji ne zaslužuju da igraju u Partizanu, Savo je rekao da postoji sedam igrača koji ne bi mogli da igraju u Superligi, a ne u Partizanu, ali i sam kaže da nije ekipa toliko loša, da ima talenata. Moramo da se dočepamo prelaznog roka, nemamo drugi izbor, da se do tada što bolje plasiramo i sakupimo što više bodova.

Bonus video:

00:24

Partizan, grobari

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.