"Isto kao u Beogradu? Ne znam..." Piksi iskren pred utakmicu sa Španijom
Dragan Stojković Piksi na utakmici Srbije i Švajcarske, Foto: Starsport

KONFERENCIJA ZA MEDIJE

"Isto kao u Beogradu? Ne znam..." Piksi iskren pred utakmicu sa Španijom

A da možete protiv Španije drugačije da igrate, možete, i u drugačijem sistemu, zamislima, rekao je selektor Srbije između ostalog

Objavljeno: 18:23h

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije govorio je na konferenciji za medije pred gostovanje Španiji u utorak od 20.45.

- Svi porede tu utakmicu iz Beograda koju smo odigrali nerešeno. Tačno je da smo defanzivno bili dosta dobro organizovani. Nekada svesno, nekada taktičke zamisli, a nekada zbog protivnika. To se i desilo u Beogradu. Španija je ekipa koja dominira u posedu protiv svake ekipe. Tu se otvara prostor da iskoristite momente kada protivnik stoji visoko i u tim kontra udarima možete biti opasni. Možete da igrate i drugačije protiv njih, ali pitanje je kako će ot izgledati. I mi i oni imamo dosta problema. Ako vam nabrojim igrače koji nisu sa nama, znaćete o čemu govorim. Da li će biti slična ili ista. Zavisi od mnogo faktora - rekao je Stojković.

Detalj sa utakmice Srbije i Španije u Beogradu
Detalj sa utakmice Srbije i Španije u Beogradufoto: Starsport©

Nastavio je svoje izlaganje.

- Iskreno, nema velike razlike u pripremi. Ono što je do nas, do mene, da dam informacije igračima o protivniku, da izanaliziramo svi probleme, da ih popravimo. Da se trudimo da se potvrđujemo u ovom rasporedu utakmica. Najvažniji nam je odnos prema igri. Sve ekipe imaju problema sa povredama. Španija ima veliki broj igrača koji nisu spremni. Isto tako i Srbija ima svojih problema. Ako vidite da ne možemo da računamo na Vlahovića, Lukića, Sergeja, Ilića, Živkovića, Babića, Veljkovića... Svi se suočavamo sa tim problemima. Španija je velika fudbalska zemlja... Rikelme igra za Atletiko, Saragosa je igrač pod ugovorom sa Bajernom... Nema lepše stvari nego kada pobedite. Zasluženo smo dobili samopouzdanje pobedom nad Švajcarskom. U ovom momentu najvažnije je da se prikupi potrebna energija u fizičkom smislu. Imaćemo večeras video analizu naše igre protiv Švajcarske i Španije protiv Danske... Sutra u podne je finalna analiza. Učinićemo sve da se pripremimo najbolje. Niti dozvoljavam euforiju, niti padam u depresiju - istakao je Stojković.

Dragan Stojković Piksi na utakmici Srbije i Švajcarske
Dragan Stojković Piksi na utakmici Srbije i Švajcarskefoto: Starsport©

Imao je i poruku za kraj.

- Želimo da budemo tim koji se ne predaje da se predaje i koji pokazuje veliku želju i odgovornost prema reprezentaciji. To je putokaz kako moramo da se ponašamo. Rezultat dođe ili ne dođe, ali svi koji branimo čast ove zemlje moramo da damo sve od sebe. Raduje me požrtvovanost, želja za uspehom, za pokazivanjem pravog lica. Na pola smo puta. Još tri utakmice. O sudbini odlučujemo sami, ne čekamo druge da igraju za nas. Mislim da je rezultat zadovoljavajući, trebalo je biti bolji u Kopenhagenu. Ali imali smo napadačke nedostatke tada. Devet bodova je u igri. Želimo da nastavimo u pozitivnom smeru i ambijentu i da će rezultat biti nagrada za ono što smo pokazali​​​​​​​ - zaključio je Stojković.

Bonus video:

00:19

Kosovo je Srbija odzvanja tribinama stadiona u Leskovcu

(Espreso/Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.