"Piksi je majstor fudbala, gajio je da igramo fino, ali sad odjedanput se uklizava..." Iskusni stručnjak oduševljen
Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport

"Mnogo lepo"

"Piksi je majstor fudbala, gajio je da igramo fino, ali sad odjedanput se uklizava..." Iskusni stručnjak oduševljen

Kao što je Ljupko govorio kada je Zvezda bila prvak sveta i Evrope - 'dali smo im loptu, oni su igrali, mi smo ih pobedili'. I sad je bilo tako, kaže poznati trener

Objavljeno: 15:21h

Milovan Rajevac, poznati fudbalski stručnjak govorio je o pobedi Srbije nad Švajcarskom u trećem kolu A4 Lige nacija.

- Na kraju meča imali smo srećan završetak. Mnogo lepo. Piksi je majstor fudbala, gajio je da igramo fino, ali sad odjedanput se uklizava, trči se i defanzivno i vidite kako to na kraju ispadne. Na kraju se osvoje tri boda. Ima neki redosled kako to ide, u početku je sa Piksijem to bilo dobro, dosta lepo se igralo i bilo je bodova. Desile su se neke stvari kada su on i stručni štab imali nešto posle Evropskog prvenstva. Ja sam i tad rekao, ako ostane, a ostao je, mora da promeni mnogo stvari - rekao je Rajevac prilikom gostovanja u jutarnjem programu TV Prva.

Milovan Rajevac
Milovan Rajevacfoto: Profimedia

Govorio je o tim promenama koje je selektor napravio.

- Došla je Španija i svi su mislili, španija je evropski prvak, mnogo puta svetski. Bili su prvaci 2010. Svi smo strepeli, mislili smo da ćemo primiti tri-četiri. Međutim, odigrali smo nerešeno bod nam je mnogo značio jer smo odigrali odlično defanzivno. Zatvorili i bokove, visoku i nisku loptu, sve smo zatvorili što treba. Pokazalo se super. Počeli smo da igramo sa Dancima, izgubili smo 2:0 i sledeća utakmica, imamo mač nad glavom. I došli su Švajcarci, dobili su nas dva puta u bitnim utakmicama, međutim vidite, kao što je Ljupko govorio kada je Zvezda bila prvak sveta i Evrope - 'dali smo im loptu, oni su igrali, mi smo ih pobedili'. I sad je bilo tako. Prvo poluvreme smo im dali loptu. Ne znam koliki je bio posed. Pavlović je dva puta izneo loptu, naš levi bok je bio opasan, imali smo prolaz gore. Ostavili su nam prostora iza leđa što smo iskoristili. Bitno je da ne primite gol - poručio je Rajevac.

Bonus video:

02:45

Piksi: Ne držim se kao pijan plota

(Espreso/Jutro,TV Prva/Preneo:V.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.