Delije u transu: Katalonci oslabljeni dolaze na Marakanu
FK Crvena zvezda, Foto: Starsport

kakve vesti

Delije u transu: Katalonci oslabljeni dolaze na Marakanu

Barselona je kažnjena i sa 10.000 evra

Objavljeno: 13:45h

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je Barselonu pa katalonski klub neće imati podršku navijača na meču protivCrvene zvezde u Ligi šampiona!

- Kontrolno, etičko i disciplinsko telo (CEDB) odlučilo je da naloži izvršenje ranije suspendovane disciplinske mere koju je izreklo Žalbeno telo UEFA 17. aprila 2024. godine zbog rasističkog ponašanja Barseloninih navijača. Barseloni se zabranjuje da prodaje ulaznice gostujućim navijačima za sledeću utakmicu takmičenja pod okriljem UEFA u skladu sa člankom 26(3) Disciplinskog pravilnika UEFA - stoji u saopštenju krovne organizacije evropskog fudbala.

FK Barselona
FK Barselonafoto: EPA/DAVID BORRAT

Kazna je izrečena jer su gostujući navijači u porazu od Monaka 2:1 skandirali "Flick Heil" sa tribina, jasno aludirajući na čuveni nacistički povik modifikovan u skladu sa čovekom koji sedi na njihovoj klupi Hansijem Flikom.

Barselona je kažnjena i sa 10.000 evra, kao i dodatnom zabranom od još jedne utakmice prodaje ulaznica gostujućim navijačima koja je suspendovana na godinu dana.

Lider španskog šampionata će tako u četvrtom kolu Lige šampiona protiv Crvene zvezde, 6. novembra na stadionu "Rajko Mitić", biti lišen pomoći navijača.

Bonus video:

00:49

Ludnica ispred Marakane 2 sata pred početak meča Zvezda - Bodo

(Espreso/Telegraf/S.I./Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.