Real Madrid se u Dohi bori za trofej Interkontinentalnog Kupa!
Real Madrid se u Dohi bori za trofej Interkontinentalnog Kupa, Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

BIĆE VATRE

Real Madrid se u Dohi bori za trofej Interkontinentalnog Kupa!

Čeka nas spektakl

Objavljeno:

Katar će ponovo biti mesto fudbalskog spektakla, pošto će u toj državi biti odigrano finale za trofej Interkontinentalnog Kupa, potvrdila je FIFA. Meč za trofej biće odiran u Dohi 18. decembra. Kao i do sada, za pehar Interkontinentalnog šampiona bore se prvaci kontinenata, s tim da se madridski Real automatski kvalifikovao u finale. "Kraljevski klub" je zbog rejtinga samog takmičenja kao što je Liga šampiona, prema novim pravilima, samim osvajanjem "ušatog trofeja" obezbedio sebi direktan plasman u finale. Borba za Interkontinentalni trofej počinje već krajem tekućeg meseca, predstojećeg vikenda.

FK Real Madrid
FK Real Madridfoto: LGM / Panoramic / Panoramic / Profimedia

U prvom kolu igraju Al Ain (šampion Azije) i Ouklend Siti (prvak Okeanije) 22. septembra, dok će pobednik ovog meča u drugom krugu, u četvrtfinalu, igrati protiv Al Ahlija (prvak Afrike). Taj meč je na programu 29. oktobra u Kairu.

Najbolji iz tog dela "kostura" boriće se u polufinalu sa pobednikom utakmice Pačuka (Meksiko) i osvajača Kopa Libertadores, koji će igrati 14. decembra. Najbolji tim koji prođe ovaj "filter" igraće za pehar protiv madridskog Reala.

Vrlo verovatno je da će stadion "Lusail", na kojem je odigrano finale Mundijala 2022, biti domaćin finalnog meča. Madriđanima će to biti prilika da osvoje drugi trofej ove sezone pošto su već u svoje vitrine uneli onaj namenjen pobedniku Superkupa Evrope.

Bonus video:

03:34

Natho LJUT posle derbija: Ovo nije fudbal, neko mora da kaže istinu!

(Espreso sport/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.