Alarm na Marakani! Crvenoj zvezdi preti radikalna odluka?
Crvenoj zvezdi preti radikalna odluka?, Foto: Starsport

strašno

Alarm na Marakani! Crvenoj zvezdi preti radikalna odluka?

Delije u šoku

Objavljeno:

Italijanska policija razmatra mogućnost da iz bezbednosnih razloga zabrani prisustvo navijača Crvene zvezde na utakmici protiv Intera 1. oktobra u Milanu

Zvanična odluka još nije doneta, ali postoje o poprilične šanse da će "Delijama" biti uskraćene ulaznice za ovu utakmicu, koje bi inače činile pet odsto kapaciteta stadiona " Đuzepe Meaca"., saznaje " Sportklub"

FK Crvena zvezda, Delije, Navijači Crvene zvezde
foto: FK Crvena zvezda

Bez obzira na to, ne očekuje se da će biti uvedena zabrana ulaska srpskim državljanima u Italiju tih dana.

Ova odluka potencijalno je motivisana incidentima između navijača Crvene zvezde i Rome, koji su kulminirali poslednjih godina. Bezbednosna procena italijanskih vlasti sugeriše da bi moglo doći do sukoba između "Delija" i pristalica Rome, zbog čega je neophodno sprečiti njihov susret na ulicama Milana i drugih italijanskih gradova.

Uprkos tome, neki navijači Crvene zvezde su već kupili ulaznice, ali kako stvari trenutno stoje, mnogi će odustati od puta ukoliko zabrana bude zvanično potvrđena.

00:43

Atmosfera pred meč Zvezda - Benfika

Podsetimo, incidenti između "delija" i navijača Rome traju već neko vreme. Sve je počelo u februaru prošle godine, kada su navijači Crvene zvezde u Rimu napali vozilo Rominih simpatizera, oduzevši im navijačke rekvizite grupe "Fedajn".

Nedugo zatim, na utakmici protiv Čukaričkog, "Delije" su zaplenile zastavu iste grupe, ostavljajući poruku: "Izabrali ste pogrešno društvo", aludirajući na prijateljstvo između Rominih navijača i ultrasa Dinama iz Zagreba.

Sukobi su se nastavili u oktobru 2023. godine, kada su Romini simpatizeri napali nekoliko navijača Crvene zvezde koji su došli u Bolonju na košarkašku utakmicu sa Virtusom.

Bonus video:

00:29

Delije pevale o večitom derbiju

(Espreso sport/Kurir/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.