Saldanja zagrmeo: Srbija me pokrala!
Mateus Saldanja, Foto: Starsport©

zanimljivo

Saldanja zagrmeo: Srbija me pokrala!

Oglasio se sjajni Brazilac

Objavljeno:

Mateus Saldanja je nedavno napustio FK Partizan i pojačao Ferencvaroš.

Brazilski napadač je protekle sezone bio najbolji strelac Superlige Srbije, a u dresu Parnog valjka je za nešto više od godinu dana postigao 21 gol.

Saldanja najavljuje još već broj pogodaka u dresu mađarskog velikana.

Mateus Saldanja
Mateus Saldanjafoto: Starsport

Miljenik Grobara je razgovarao za tamošnji "Nemzetisport" i tom prilikom otkrio da mu je u Srbiji ukraden jedan gol.

- Mislim da sam postigao 18 u Partizanu. Na jednom meču sam uputio udarac gol, posle tog puta se lopta odbila od jednog od defanzivca i računao se kao autogol, ali za mene je to moj gol - rekao je Saldanja i dodao:

- U Ferencvarošu planiram da postignem između 20 i 25 golova ove sezone. Imam šansu za to zato što ću biti okružen igračima koji mogu da u svakom trenutku da mi nameste šansu. Ne želim ništa da obećavam, ali sam sposoban da to uradim. Verujem u sebe, znam šta mogu, ali sam svestan da se to može samo uz pomoć saigrača. Ja sam napadač, živim od golova, ali ne volim da se ističe kao pojedinac, timski sam igrač.

Sa njim u Budimpeštu nije otišla porodica, ali jeste lilni trener.

- Moja porodica se nije preselila sa mnom u Budimpeštu, vratila se u Brazil, ali je lični trener došao sa mnom. Godinama je uz mene, brine o mojoj ishrani, mada znam da i u Ferencvarošu tome posvećuju posebnu pažnju. Taj čovek vodi računa o svemu što se dešava van terena oko mene, tako da zaista mogu da se fokusiram samo na odmor, treninge i utakmice.

Iako je prodat za 4.200.000 evra, uz procente od naredne prodaje, Mađari uveravaju da je Saldanja tržišno najvredniji igrač njihove lige i da mu je cena 8.000.000 evra.

- Čuo sam, ali me to ne zanima. Tako je bilo i u Srbiji, moja vrednost je i tamo bila najveća, nije to bitno, već učinak na terenu i želja da postignem što više golova.

Bonus video:

00:56

Saldanja iznenadio dečaka Viktora Miletića

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.