Stanojević ga otpisao, Partizan mu duguje ogromne pare?
Stanojević sa fudbalerima Partizana, Foto: FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

haos

Stanojević ga otpisao, Partizan mu duguje ogromne pare?

Njegov agent izneo nepoznate detalje

Objavljeno: 18:43h

Senegalac Frenk Kanute već odavno nije u planovima Partizana, ali nikako da uprava crno-belih pronađe najbezbolniji način za rastanak.

Sada su se pojavile nove informacije, pošto Kanuteov agent tvrdi da srpski klub duguje novac njegovom štićeniku.

Usman Điba je u razgovoru za francuski Wiwsport otkrio šta se tačno dešavalo tokom proteklog perioda.

- Problem sa Partizanom traje još od povrede. Kanute je bio jedan od najboljih igrača u timu. Kada se oporavio, bilo je mnogo promena u timu. U Partizanu vlada veliki pritisak. Promenjen je trener i onaj koji je stigao (Aleksandar Stanojević, prim. aut.) pokazao je Frenku da nije deo njegovih planova. Ali problem je što niko nije došao da razgovara sa njim, ni generalni direktor, ni sportski direktor, pa čak ni trener.

Tvrdi da mu klub duguje tri plate.

- Kanute je učestvovao u prvom delu priprema, ali nije mogao da bude prisutan u drugom delu. Nije tačno da je izostavljen iz tima. Istina je da je morao da reši porodične probleme, to je rekao sportskom direktoru i zato je odlučio da se pridruži porodici. Ali pravi problem sa Partizanom su zaostale plate. Klub mu plaća kiriju i nažalost otkako je stigao platili su samo tri meseca. Prošlo je osam meseci otkako mu je plaćena stanarina, a klub mu duguje i tri plate. To je veliki problem, pogotovo što je Frenk jedan od njihova dva igrača koja najviše zarađuju - otkriva Điba.

Duel Kanutea i Momčilovića
Duel Kanutea i Momčilovićafoto: Starsport©

Nikako da pronađu zajednički jezik oko raskida ugovora.

- Kada sam počeo pregovore za raskid ugovora, Partizan je ponudio da plati četiri meseca za raskid. To je neozbiljno za igrača koji ima dve godine ugovora. Kada sam dobio ponudu, rekao sam sebi da nas zezaju, to neće biti tako. Angažovali smo advokata da brani naše interese. Naš predlog je bio da klub isplati igraču celu sezonu (od dve). Da su pristali da igraču isplate i osam mesečnih zarada pored zaostalih plata, Frenk bi potpisao raskid ugovora. Ali oni to nisu hteli da urade.

Obe strane su trenutno na gubitku...

- Ne želimo da ne igra, jer to nije dobro za njegovu karijeru. Klub nije bio respektabilan. Sada znaju naše uslove. Ako žele da se proces raskida ugovora nastavi, znaju šta treba da urade. Želimo da pronađemo zajednički jezik. Pokušaćemo da rešimo ovu situaciju što je pre moguće. Imali smo mnogo ponuda iz Turske, Švajcarske, pa čak i sa Bliskog istoka. Ali iako je prelazni rok završen u nekoliko država, ne zaboravite da igrač može da bude slobodan i pridruži se klubu po svom izboru. Nigde nam se ne žuri - poručio je Điba.

Bonus video:

00:24

Partizan, grobari

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.