"Biram da budem vređan, a ne da vređam!" Selektor bez dlake na jeziku o mnogim temama
Dragan Stojković Piksi na konferenciji za medije, Foto: Starsport©

KONFERENCIJA ZA MEDIJE

"Biram da budem vređan, a ne da vređam!" Selektor bez dlake na jeziku o mnogim temama

Objavljeno: 11:21h
Veljko Petrović
Završeno
11:15h

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije održao je konferenciju za medije pred mečeve u A Ligi nacija.

Strateg "orlova" otvorio je dušu i bez dlake na jeziku pričao mnogim temama, počevši od kraha na Evropskom prvenstvu do otkaza igrača i novim imenima.

"Orlovi" 5. septembra od 20.45 dočekuju Španiju, prvaka Evrope na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

Tri dana kasnije, naš nacionalni tim gostuje Danskoj od 18 časova na stadionu Parken u Kopenhagenu.

Bonus video:

02:45

Piksi: Ne držim se kao pijan plota

(Espreso/Veljko Petrović)

Izmena: 11:21h
11:07h

Poruka za kraj.

- Biće praznik fudbala, bogata fudbalska jesen za srpski fudbal na najvišem nivou. Igrati protiv Španije je velika stvar. Očekujem podršku našoj ekipi. Oni će u četvrtak uveče na Marakani istrčati na teren protiv najbolje ekipe. Biće debitanata, nisam ih ja zvao da pokažem kako sam hrabar. Zaslužili su da se nađu tu i sigurno će neko od njih debitovati protiv Španije. Na nama je da pružimo maksimum. Treba da trčimo, borimo se i za svoju zemlju i zbog svoje ekipe damo poslednju kap znoja.

11:06h

Navijački pritisak?

- Imaju pravo na to. Da zvižde koliko i da aplaudiraju. Milojević je sada Bog zato što je pobedio Bode. Ne daj Bože da je izgubio verovatno bi ga sahranili. Ali to je tako fudbalu.

11:03h

Pitanje je da li smo hendikepirani?

- Ja sam video da mi Englesku možemo da pobedimo. Ne zato što sam ja nadobudan,nego sam to realno video. I nisam bio daleko. Jeste Španija veliki favorit, ali nećemo se predati. To je upravo onaj motiv više. To je dodatna injekcija. Da li smo desetkovani ili nismo? To je pitanje. To je veliki znak pitanja. Bili smo u Nemačkoj sa ovom grupom igrača. I? Pitanje je. Ovi momci koji su ovde treba šansu da iskoriste. Momci koji se budu pokazali - neće ih niko i ništa pomeriti iz tima.

11:01h

Vlahović šest put otkazao poziv?

- Moraćete njega da pitate zaista. Doživljavam ga kao i svakog drugog igrača. Ne pravim neke razlike. Ali nisam uzbuđen previše. Morate to njega da pitate. Moja je odluka bila da bude na spisku. To je do mene. Ne treba praviti aferu, moje je da pozovem. Niti mi pada na pamet na pamet da ulazim u privatni život nečiji. Dovoljno mi je to što je rekao.

11:01h

O Darku Lazoviću.

Bio je tu skoro tri godine tu. Stalno neke povredice, ne velike, dovoljno da bude zamenjen. Iz tog razloga nisam želeo da rizikujem pred Evropsko prvenstvo. Kao što sam umesto Radonjića izabrao Gaćinovića, Birmančevića. Sa Lazovićem sam se čuo pre možda 15 dana. Želi da se posveti klubu, imaće godina, ne vidi sebe na Svetskom prvenstvu.

10:58h

O Dušanu Tadiću.

Da i bi ga zvali i njega, to je hipotetičko pitanje. Svaku odluku igrača moramo da poštujemo. O bivšima sve najbolje. On je dao veliki doprinost ovoj reprezentaciji, to svi znamo. Razgovarao sam sa Lazovićem iz Verone, isto mi je rekao: Hvala puno, ali sam fokusiran na klupski fudbal. Tu je apsolutno sve čisto.

10:56h

- Milenković, Pavlović, i Rajković! I ranije je on dobro branio, pa što se nije prodao? To je od reprezentacije... Ali pogledajte to su sve defanzivci.

10:56h

Ko je lider novi posle odlaska Tadića?

- Što se tiče kapitena tiče videćemo, imam neku ideju u glavi. Videćemo. Da razgovaram i sa igračima, da vidim da li su spremni za tu ulogu. Ta traka predstavlja odgovornost.

10:54h

O Španiji.

- Velika privilegija da vam prvak Evrope dolazi ovde. I više se radujem toj utakmici, nego nekoj drugoj. Ovome smo težili.

10:47h

Topić, Zukić, neki drugi novi klinci?

- Svi ovi igrači su na redaru. Svi sa srpskim pasošem aktivni igrači su potencijalno reprezentativci. Ne bih samo da vas zamaram, previše imena ima. Možda ste zaboravili Čumića, igra odlično. Ideja mi je da s vremena na vreme napravimo neke mini kampove ovde u Staroj Pazovi, da proverimo sve talentovane momke. Ne da radimo fizičke treninge. Ali videćemo da vidimo da li će klubovi da se saglase.

10:44h

Nema bezgrešnih.

- Šta god da se desilo, to je isključivo moja odgovornost. Javno neću nikoga kritikovati. To je interna stvar. To je za nas, to nije za javnost. Ja sam uvek bio pozitivan, nikada nisam kritikovao igrače, a bilo je igara koje su bile sve samo ne igra. Tu sam potpuno realan. Svi grešimo. Ako nađete bezgrešnog trenera, zovite ga odmah, ja ću da se sklonim. Nisam došao ovde da bih bio negativan.

10:44h

Šta ste grešili?

- Generalno nema bezgrešnih ljudi. Ne znam da li su te greške moje, igrača, sudije, greške se dešavaju. Ne kažem da su to bile kardinalne greške, ali možda sam negde grešio. Na kraju krajeva, ja sam birao igrače. Ja sam ih birao. Mislim da bolje nismo imali. Da li je neko od igrača mogao da imao bolji učinak, da, mogli su. I nisam zadovoljan. Ali neki drugi jesu dali i vrlo sam zadovoljan. Da li sam pogrešio što sam protiv Slovenije krenuo sa Vlahovićem, Mitrovićem i Tadićem, možda je greška, ja sam mislio da nije.

10:40h

Selektor otkrio ko je pod znakom pitanja.

- Luka Jović opsetio oštar bol u predelu gornjeg dela leđa pre četiir dana. Očekujem da će bti spreman Terzić ima povredu pre 10 dana, ali krenuo je da trenira, doći će, ima veliku želju da dođe, pa ćemo videti kako se oseća. Veljković ima upalu desne Ahilove tetive, to sam znao prošle nedelje. Videćemo i za njega. I što se tiče Maksimovića, bol u desnoj pubičnoj regiji, malo se pogoršalo na treningu, pa je prekinuo. Ali i on dolazi danas. Nećemo ništa silovati.

10:38h

- Da nije ranije predat spisak, Mimović bi bio na spisku jer sam gledao Zvezda - Bode Glimt. Bio sam da njega gledam. Biće na spisku ako nastavi ovako da igra. On je budućnost našeg fudbala.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.