Milojević govorio o problemima pred Bodo Glimt, pa zagrmeo: Reći ću sada i zauvek...
Vladan Milojević, Foto: Starsport

ELITA

Milojević govorio o problemima pred Bodo Glimt, pa zagrmeo: Reći ću sada i zauvek...

Oglasio se pred najvažniji duel u sezoni

Objavljeno: 15:45h

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu dočekuju Bodo Glimt u revanš meču u okviru plej-of faze kvalifikacija za Ligu šampiona

Norveški šampion na Marakanu stiže sa pobedom od 1:0 iz prvog meča.

Pred revanš sa Norvežanima medijima se obratio trener srpskog šampiona Vladan Milojević.

Vladan Milojević
Vladan Milojevićfoto: Starsport

- Očekuje nas drugo poluvreme na našem stadionu. Poznat je rezultat svima iz prve utakmice. Veliki značaj ima ovaj meč, ulog je ulazak u LŠ. U prvom duelu Bodo je bio bolji i pobedio (2:1), ali tad je završeno prvih 90 minuta. U međuvremenu smo se oporavili, pojedini igrači su se podigli. Igramo protiv dobre ekipe, ali ovde nema loših timova. Oni imaju sistem rada i igre. Neće biti ništa manje teže nego u Norveškoj. Na nama je da budemo spremni. Imamo problema kod pojedinih igrača, ali ne tako velikih. Videćemo za sastav. Moramo da se borimo i damo sve od sebe. Igramo kod kuće, biće pun stadion. Probaćemo da odradimo što nam je taktička zamisao. Uradićemo sve da uđemo u grupnu fazu LŠ - rekao je Milojević na početku svog obraćanja medijima.

On je potom dobio pitanje da li očekuje da Bodo igra na isti način i da li se oseća odgovornim?

- Reći ću sada i zauvek - ja sam najodgovorniji za sve što je bilo i biće. Igramo protiv ekipe koja ima trenera od 2017. godine, svake godine dižu svoj nivo. Ne menjaju puno igrače, imaju sistem koji je trenutno u fudbalu nezamisliv. Mi još uvek nismo na maksimumu i nadam se da ćemo biti bolji od ove utakmice. Imamo dosta novih igrača, tako da ne znam da li će Bode igrati drugačije nego uobičajeno. Pokušaćemo da sprečimo vrline i iskoristimo njihove mane i naš plan sprovedemo u delo

Nema sumnje da je pred crveno-belima veoma važan meč.

Detalj sa prvog meča u Norveškoj
Detalj sa prvog meča u Norveškojfoto: EPA/Mats Torbergsen

- Svako ima pravo na svoj stav... U ovom trenutku razmišljamo samo o sutrašnjoj utakmici. Veliki je ulog igrati u Ligi šampiona, sve je već rečeno. Uradićemo sve što možemo, daćemo sve od sebe... Skloni smo tome da nam je svaka utakmica na život i smrt. Na nama je da izađemo spremni i da uz naše navijače pokušamo da pobedimo i neka bude po Božjoj volji.

Još uvek nije poznato da li će na golu stajati Omri Glazer.

- U šali sam rekao pre konfernecije da vidim sajt jedan pošto vi to dobro znate, videću sutra da li će igrati Omri ili neće.

Straha nema pred ovoliko važan duel.

- Igram fudbal od svoje devete, a imam 54 godine... Drugačije gledam na stvari ja, drugačije mediji, javnost. Nikada ni za jedan klub nisam pričao ni o jednom klubu, niti davao prognoze. Živimo malo u drugačijem svetu, ne znam da li je namerno, ali ima zlonamernosti o svemu tome. Ovde ćete da vidite puno klubova, postoje tri takmičenje, fudbal se brzo razvija, sve zemlje imaju dobre budžete, trenere, sisteme, igrače. U plej-ofu nema loših ekipa, možda je neko atraktivniji, ali sve su ekipe za poštovanje. Mi smo Zvezda, istorija nam ne dozvoljava da se nečega plašimo. Nije igranje u Zvezdi lako, veliki je pritisak, velika su očekivanja. Na nama je da ostvarimo snove naših porodica, navijača... Da li ćemo uspeti ili ne - videćemo.

O navijačima Zvezde imao je samo reči hvale.

Navijači Crvene zvezde
Navijači Crvene zvezde foto: Starsport©

- Mislim da, šta reći o našoj atmosferi. Mislim da su navijači šampioni Evrope da su generalno svaki put oni ti koji prirede nešto spektakularno. Uvek smo ponosni na njih, ne bih trošio mnogo reči. Mislim da svi koji su igrali znaju kakva je atmosfera, nama je privilegija što imamo takve navijače.

Moguće je da će se putnik u Ligu šampiona saznati posle penal serije.

- Jedan deo igre su penali, ali s obzirom da uvek šutiraju posle treninga je jedan deo igre i to.

Ne vidi problem u tome što je Crvena zvezda odložila svoju utakmicu u domaćem prvenstvu.

- Mislim da je i u prošlosti Zvezda odlagala utakmice, tako da to nije slučaj samo kod nas. Nije problem odlaganje, nego da imamo više vremena koja nam je jako bitna i svima je jasno da je ovaj dvomeč najbitniji, veliki ulog. Moramo da budemo skoncetrisani, nisam nešto za ta odlaganja i smatram da nismo ništa loše uradili u smislu regularnosti prvenstva. Svakako nam je značilo, da imamo više vremena za trening.

Bodo je u fantastičnoj formi, što je potvrdio za vikend pobedom nad Sarpsborgom rezultatom 6:0.

- Sigurno će njihov trener imati konferneciju, imaju dobar momentum, prvenstvo im je u piku, u dobroj su formi. Kod nas probamo da dižemo formu, napredujemo, imamo dosta aigrača koj igraju sa nama i novi su, problemi sa povredama. Dajemo sve od sebe, trudimo se i radimo u maksimali i sad ne znam da li će se tu nešto promeniti kada su oni u pitanju, da li će Bodo nešto menjati.

Milojević smatra da tim Boda nije potcenjen u prvom meču od strane Zvezde.

- Šta značiti potceniti i preceniti, spremali smo meč u skaldu sa naim mogućnostima. Ja sam to dosta puta pričao, nismo mi tu da pravimo predstavu. Puno puta vas protivnik iznenadi ili ne. Ne bih se vraćao na tu utakmicu prvu. Rekao je Uroš malopre, ekipa je fizički pripremljena, sigurno da bilo šta o čemu morate da razmišljate je upravo tu, fizičke sposobnosti.

Crveno-belima će svakako biti dosta lakše da igraju na svom stadionu protiv norveškog šampiona.

Stadion Crvene zvezde
Stadion Crvene zvezdefoto: Starsport©/Dimitrije Vasiljević

- Ja nisam neko ko je traži izgovor bilo kada, odigrali smo kako smo odigrali tamo. Sigurno to što igramo kod kuće je bitno, domaćini smo, daleko je, tamo bismo imali više navijača da je bliže. Herojski broj navijača je bio tamo, dobro su se čuli tamo naši navijači. Sada igrmao u našoj kući i mislim da će biti jedna dobra utakmica, sad koliko će se razlikovati zavisu od mnogih faktora.

Za kraj je govorio i o atraktivnosti Bodo Glimta.

- Da li imamo teže utakmice ili ne, imamo naše prvenstvo i sigurno to nisu neke brojke koje možemo da postignemo kao u LŠ. Kada igrate sa kvlaitetnom ekipom... Rekao sam na ovom nivou ako uzmete da li je neko atraktivan ili ne... Po meni ja sam trener običan i usko sam fokusrian da se ovim bavim i ja znam da nigde na svetu nema protivnika slabog. Arabija, Emirati, Koreja, i tamo se igra fenomenalan fudbal, ali to smo mi. Mi smo po tradiciji veći klub od Bodo Glimta, ali u 21. veku sve ekipe treniraju i igraju. Ako mene pitate, voleo sam da pričam o prošlom vremenu, voleo sam da imam sve igrače od prvog dana priprema, mi funkcionašemo drugačije. Nama je potrebno vreme i mi se ne žalimo na to.

Utakmica na Marakani igra se u sredu sa početkom od 21:00.

Bonus video:

00:23

Vladan Milojević se vratio na Marakanu

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.