Ovo je baš tužno...
Aleksandar Stanojević, Foto: Starsport©

šta reći?

Ovo je baš tužno...

Nešto što nikako ne želimo da vidimo...

Objavljeno:

Šamar realnosti za srpski fudbal. Koliko god mislili i pričali da smo zemlja fudbala, činjenice govore suprotno u prilog. Leto 2024. godine će ostati upamćeno kao turobno… Od kraha na Evropskom prvenstvu do kraha klupskog fudbala na međunarodnoj sceni. Novi porazi Partizana i TSC su dodatno “poboljšali” utisak da igramo jedan od najlošijih fudbala na tlu Starog kontinenta.

Detalj sa meča Partizana i Genta
Detalj sa meča Partizana i Gentafoto: Starsport

Nedelja u kojoj su naša tri kluba igrala je donela isto toliko poraza. Ni Crvena zvezda nije uspela da donese koji bod za Srbiju, koja je ovog leta uspela da zaradi mizernih 0.500 bodova, po čemu smo najgori u Evropi. Nijedna druga zemlja nije ostvarila gori rezultat.

Srpski klubovi su zajedno odigrali 13 utakmica u Evropi, a statistika je neumoljiva – 10 poraza, jedan remi i samo dve pobede, od kojih nijedna nije ništa značila za prolaz dalje. Samo je Vojvodina pobedila Maribor, odnosno Radnički iz Kragujevca Mornar, ali uzalud – ispali su iz međunarodnih takmičenja.

Detalj sa meča Crvene zvezde i Bode Glimta
Detalj sa meča Crvene zvezde i Bode Glimtafoto: EPA/Mats Torbergsen

Ako vam rečenica da smo bez premca na dnu liste nije potpuno jasna, onda će vam pojačati dojam sledeće činjenice- San Marino je zaradio više poena (0.666), Makedonija (0.666) Andora (0.833), Crna Gora (2.500)…

Bonus video:

03:34

Natho LJUT posle derbija: Ovo nije fudbal, neko mora da kaže istinu!

Espreso / Meridan sport


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.