Piksijeva Srbija dobija pojačanje iz Lige šampiona?!
Dragan Stojković Piksi na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, Foto: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF

NOVI "ORAO"

Piksijeva Srbija dobija pojačanje iz Lige šampiona?!

Moguće osveženje u sastavu Dragana Stojkovića

Objavljeno:
Veljko Petrović

Fudbalska reprezentacija Srbije doživela je krah na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i ispala je kao poslednja u C grupi sa jednim osvojenim bodom.

Data su dva gola iz šest šuteva, a i pored raznih spekulacija, selektor Dragan Stojković Piksi dobio je podršku Fudbalskog saveza Srbije.

Dragan Stojković Piksi na treningu fudbalske reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj
Dragan Stojković Piksi na treningu fudbalske reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkojfoto: MIGUEL MEDINA / AFP / Profimedia

Najavio je strateg "orlova" velike promene u nacionalnom timu već od narednog spiska, a nedavno se povukao i kapiten i rekorder Dušan Tadić.

Prva utakmica posle fijaska na EURO 2024. godine biće premijerno kolo A Lige nacija 5. septembra u Beogradu protiv Španije, novog prvaka Evrope.

Dušan Tadić na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj
Dušan Tadić na Evropskom prvenstvu u Nemačkojfoto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Na tom meču, Piksi bi mogao da dobije veliko pojačanje u vidu desnog beka iz Premijer lige, a radi se o Kosti Nedeljkoviću.

Veliki talenat je u zimu 2024. godine prodat Aston Vili za osam miliona evra, ali je ostao na šestomesečnoj pozajmici u Crvenoj zvezdi.

Momak zbog kog je bila najavljena promena formacije u nacionalnom timu, ali se povredio, za sada ostavlja odličan utisak na sve u Birmingemu.

Od navijača, saigrača i trenera Unaja Emerija, a Španac je i uoči dolaska defanzivca na Vila pak bio vrlo zadovoljan transferom.

Unaj Emeri (desno)
Unaj Emeri (desno)foto: Ryan Browne / Shutterstock Editorial / Profimedia

Navodno ne želi da ga pusti na pozajmicu, već ga vidi kao momka koji bi mogao da bude starter na desnom beku učesnika Lige šampiona.

- Njegova adaptacija teče dobro, ali njemu je potrebno vreme da razume našu taktiku. Naravno, on ima tek 18 godina, vrlo je mlad, ali sam srećan jer je vrlo dobra osoba i dobar profesionalac. Na treninzima i na utakmicama je veoma oprezan kako bi napredovao. To je način. Neophodno mu je vreme, ali sam veoma zadovoljan s njim - rekao je Emeri.

Bonus video:

00:13

Kosta Nedeljkovic slavi 18. rodjendan

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.