Rajković u Arabiji za enormnu platu!
Predrag Rajković, Foto: Michael Zemanek / Shutterstock Editorial / Profimedia

novi klub

Rajković u Arabiji za enormnu platu!

Transfer karijere za srpskog golmana gledano sa finansijske strane

Objavljeno: 09:59h
I K

Iako je u poslednje vreme upao u senku Vanje Milinkovića-Savića kada su u pitanju nastupi u dresu reprezentacije Srbije, selektor ''orlova'' Dragan Stojković Piksi odlučio je da mu vrati poverenje i da ga ponovo stavi kao prvu opciju među stative na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Predrag Rajković je šansu koju je dobio od Piksija iskoristio na najbolji mogući način neverovatnim partijama na kontinentalnom takmičenju, koje nikako nisu mogle da prođu nezapaženo.

Predrag Rajković na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj
Predrag Rajković na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj foto: UWE KRAFT / imago sportfotodienst / Profimedia

Tako je, dosta klubova bacilo oko na momka rodom iz Negotina, koji će kako stoje stvari, ''debelo'' naplatiti sjajne partije u Nemačkoj.

Srbin je vezan ugovorom sa Majorkom do 2026. godine, ali se čini da će tim sa "rajskog ostrva" napustiti pre kraja isteka saradnje za obeštećenje koje neće biti malo - 11 miliona otićiće u džep španskog kluba.

Za Rajkovićev potpis bio je zainteresovan Viljareal, međutim, srpski golman će krenuti put Džede gde će parafirati četvorogodišnji ugovor sa Al Itihadom po kome bi godišnje trebao da zaradi 15 miliona evra, a ukoliko Srbin ispuni sve bonuse, mogao bi po isteku saradnje da inkasira neverovatnih 60 miliona.

Predrag Rajković u dresu Majorke
Predrag Rajković u dresu Majorke foto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

Podsetimo, pomenuti arapski klub je kao prvu opciju na golu video golmana Mančester sitija Edersona Moraeša, ali su ''građani'' odbili ponudu, pa se tako Rajković našao ka njegova alternativa i sada prva opcija za potpis.

Nema dileme da će ovo biti ugovor karijere za Predraga gledano sa finansijske strane, a u Al Itihadu neće biti jedini Srbin, jer isti dres koji će uskoro zadužiti nose njegovi saigrači iz reprezentacije Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić.

Bonus video:

01:17

Okupljeni igraju fudbal ispred ministarstva

Espreso / Iva Krga


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.