Partizan ima bombastičnu zamenu za Saldanju: Crno-beli razbijaju kasu za njega!
Fudbaleri Partizana, Foto: FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

milioni u pitanju

Partizan ima bombastičnu zamenu za Saldanju: Crno-beli razbijaju kasu za njega!

Pokazao je kakav kvalitet poseduje

Objavljeno:

Postigao je dva gola, mogao je još najmanje tri. Uz Bibarsa Natha obeležio je trijumf Partizana na Ubu protiv Jedinstva u drugom kolu Superlige.

Dobio je Đorđe Jovanović priliku umesto Mateusa Saldanje i iskoristio ju je na pravi način. Nije ga hteo gol u drugom poluvremenu, ali je zato u nastavku meča pokazao da će da bude kapitalno pojačanje za crno-bele. I da bi mogao da bude primarna zamena za Brazilca, koji će ovog leta da napusti Humsku.

Očekuju crno-beli između 10 i 12 miliona evra za Brazilca, što je donja granica. Već sada je jasno kako će Partizan da potroši dva miliona evra od prodaje Mateusa Saldanje. Toliko iznosi otkupna klauzula koja mora da se plati Bazelu za Đorđa Jovanovića. Veći je to novac od onog za koji su u Humsku stigli i Saldanja i Jung Džun Goh, ali ako žele kvalitet, u Humskoj moraju da razbiju kasu.

Na taj način bila bi ispravljena nepravda prema golgeteru iz Leposavića. Podsetimo, on je 2018. sa 19 godina napustio Humsku i pojačao redove belgijskog Lokerena za 450.000 evra. U sezoni 2022/23. Jovanović je eksplodirao u dresu Makabija iz Tel Aviva, što nije promaklo Bazelu koji je za njega platio 2,8 miliona evra.

Đorđe Jovanović na meču protiv Jedinstva iz Uba
Đorđe Jovanović na meču protiv Jedinstva iz Uba foto: Starsport©

Zaboravlja se i da je bivši centarfor Kadiza i Čukaričkog bio na pragu reprezentacije Srbije i da je za nju odigrao tri utakmice u mandatu Dragana Stojkovića. Možda bi dobrim igrama u Partizanu mogao ponovo da se nađe na oku selektora “orlova”.

Bonus video:

03:34

Natho LJUT posle derbija: Ovo nije fudbal, neko mora da kaže istinu!

Espreso / MaxBet sport / Prenela: Iva Krga


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.