Milenković se oprostio od voljenog dresa - rastanak mu je teško pao!
Nikola Milenković, Foto: Starsport©

kraj

Milenković se oprostio od voljenog dresa - rastanak mu je teško pao!

Došlo je vreme za nove izazove u njegovoj karijeri

Objavljeno:
I K

Nikola Milenković je nakon sedam godina u Fiorentini napustio klub. Došlo je vreme da se ode korak dalje u karijeri, pa je tako Srbin odlučio da se oproba u Premijer ligi - u dresu Notingem Foresta.

Za ''violu'' je odigrao 264 utakmice, a Firencu napušta sa 17 golova i pet asistencija. Milenković je za nekoliko godina koliko je proveo u Firenci iskovao ime o sebi ''legenda kluba'', a ljubav navijača ''ljubičastih'' prema njemu, sigurno da nikada neće izbledeti...

Da nije lako posle sedam godina napustiti klub za koji si vezan, koji voliš, odakle nosiš bezbroj uspomena, uspeha, pobeda, poraza, emocija, radost, ponekad i tugu... nije lako...

1 / 20 Foto: www.imagephotoagency.it / imago sportfotodienst / Profimedia

A, to je potvrdio i srpski štoper kome je rastanak jako teško pao. Milenković se oglasio na zvaničnom instagram profilu emotivnom porukom:

- Firenca, 7 godina, Nezaboravno putovanje. Ti, koja si me od prvog dana dočekala kao da sam tvoj sin. Ti, koja si mi dala priliku. Ti, koja si me naterala da rastem. Ti, koja si postala moj drugi dom. Ti, koja si me videla kao dete i sada me pratiš kao čoveka. Ti, koja si mi dala najveće emocije. Ti, koja si mi dala nezaboravne uspomene. Ti, koja si mi dozvolila da sanjam i da te snove ostvarim. Ti, koja si me uvek podržavala. Ti, koja si me od uvek volela. Ti, koja si uvek bila uz mene. Ti, koja si me uvek gurala. Vi, koji ste mi bili najveća motivacija. Ti, koja si se radovala i plakala zajedno sa mnom. Vi, koji zaslužujete uspehe i trofeje. Vi, koji ste svojom podrškom učinili nemoguće mogućim. Ti, koja si od svakog meča napravila pakao za svoje protivnike. Ti, koja si bila moj ponos i moja privilegija. Ti, koja si bila moja porodica. Dao sam ti sve. Dao sam ti sve. Dala si mi sve. Dala si mi sve. Ušla si mi pod kožu, pravo u srce. Firenca, večna ljubav koja će tu ostati zauvek. Veliko HVALA, vama, mojim saigračima, celom klubu, predsedniku, direktorima, trenerima, osoblju i svim ljudima koji ovaj klub čine posebnim svaki dan. Vaš Nikola.

Podsetimo, Nikola Milenković je sa Notingem Forestom potpisao ugovor koji će važiti narednih pet godina, i prema kome će sprski reprezentativac zarađivati 3,5 miliona evra godišnje.

Bonus video:

00:58

Fudbal se vraća kući

Espreso / Iva Krga


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.