Gori Srbija! Potpisuje novi Osman Bukari!
Osman Bukari na Večitom derbiju, Foto: Starsport

bomba

Gori Srbija! Potpisuje novi Osman Bukari!

Veliko pojačanje

Objavljeno:

Bomba u srpskom fudbalu!

Tehnički direktor Čukaričkog Goran Grkinić najavio je početak ove sezone gde će Brđani na startu imati nimalo lak zadatak protiv Radničkog iz Niša!

Utakmica je na programu u subotu veče od 20.00 časova na Banovom brdu, a Grkinić je izneo svoja očekivanja od sezone 2024/25.

Osman Bukari
Osman Bukarifoto: Pius Koller / imago sportfotodienst / Profimedia

– Očekivanja su ista, Čukarički svake godine ima ozbiljne ambicije. Prošle godine smo imali neuspeh i nadam se da to neće biti slučaj sada. Napravili smo dobar tim, dosta igrača je ostalo i stručni štab. Cilj je da afirmišemo mnogo novih mladih fudbalera i izborimo plasman u Evropu. Liga je dosta ujednačena i ima onih koji odskaču kvalitetom i budžetom. Imamo naš cilj i očekujemo da godina bude uspešnija nego prošla – kazao je Grkinić.

Osvrnuo se Grkinić potom i na pojačanje, te najavio odlaske.

– Doveli smo igrača iz Gane iz akademije koju vodi Lotar Mateus, bili su ovde i tražili su pripremne utakmice protiv Crvene zvezde i nas. Tu smo videli da ima nenormalan talenat, a stiže i još jedan momak iz Gane, iz Zvijezde 09. On će biti ovde posle prve utakmice i sličnih je karakteristika kao Bukari iz Zvezde. Ono što je sigurno, u narednim danima će biti izlaznih transfera i odlazaka iz Čukaričkog.

Duel Čukaričkog i Crvene zvezde
Duel Čukaričkog i Crvene zvezdefoto: Starsport©

Osvrnuo se Grkinić i na infrastrukturne radove na stadionu na Banovom brdu u narednom periodu.

– Mi smo još prošle godine imali dogovor da se sredi teren, da dobijemo hibrid. Na Zajednici Super lige smo predloženi za hibrid i insistirali smo da dobijemo grejače i to je dobila samo Vojvodina do sada, za razliku od ostalih klubova. Bez grejača, to može da traje do godinu i po dana. Mi smo pravili planove, renoviraćemo istočnu tribinu, najpre, pa da proširimo zapad i da onda radimo hibrid sa grejačima. Želimo da odradimo to lepo, ne da posle godinu dana ne izgleda nikako. Zvezda, Partizan, TSC samo utakmice igraju na svojim stadionima i imaju trening centre, mi želimo da radimo na tome i nadamo se da ćemo u narednih godinu dana uraditi nešto na tom planu, jer to jeste velika želja ljudi koji vode klub. Direktno svojim sredstvima ćemo to raditi, mi imamo samo jednog sponzora i jedini smo privatan klub u Srbiji, koji se finansira od novca predsednika i transfera koje napravimo – zaključio je Grkinić.

Bonus video:

02:37

Osman Bukari posle utakmice sa Lajpcigom

(Espreso sport/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.