Nova briga: Piksi na teškom zadatku - kako će ovo rešiti?
Dragan Stojković Piksi i Dušan Tadić, Foto: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia

problem

Nova briga: Piksi na teškom zadatku - kako će ovo rešiti?

Prvi meč nakon debakla na EURU, izabranici Dragana Stojkovića odigraće protiv krunisane Španije koja se popela na krov Evrope

Objavljeno: 09:40h
I K

Dušan Tadić doneo je odluku da više ne nastupa za reprezentaciju Srbije usled nekoliko verbalnih obračuna i neslaganja sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem.

Sećamo se dobro mečeva protiv Engleske i Danske kada se Tadić nije našao u prvih 11 igrača. Tada je fudbaler Fenerbahčea bio vidno nezadovljan, imao je svašta da kaže na takvu odluku selektora Piksija, ali je uspeo da se suzdrži.

Dušan Tadić
Dušan Tadić foto: Markus Ulmer / imago sportfotodienst / Profimedia

A, onda je usledilo dodatno podgrevanje te situacije kada je Piksi nakon finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj koje je pratio u društvu Fabija Kapele izjavio:

- Meni je još jedan detalj sa sinoćne utakmice ostavio jak utisak, a to je izlazak iz igre Kejna i Morate. Dva kapitena, dva lidera svojih reprezentacija. Nijedan gest, ni najmanja reakcija koja bi narušila duh u ekipi. Odlaze na klupu, pružaju podršku. To su stvari na kojima svi moramo da učimo. Nema sujete i prevelikog ega, svi su su službi kolektiva i pobeda je svima zajednički cilj - rekao je Piksi, a nema sumnje da je ovim mislio upravo na kapitena Srbije.

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi foto: EPA/MAX SLOVENCIK

Sa obzirom da je Srbija ostala bez kapitena, jer kao što smo već rekli, Tadić više neće igrati za ''orlove'', postavlja se pitanje ko bi mogao od ostalih reprezentativaca da ga zameni?

Kao najlogičnije rešenje, nameće se Aleksandar Mitrović koji je i bio Tadićeva zamena na mestu kapitena tima, pa će selektor Piksi sesti sa srpskim golgeterom i videti da li želi da nosi kapitensku traku i vodi tim na predstojećoj Ligi nacije.

Prvi meč posle debakla na EURU, izabranici Dragana Stojkovića Piksija odigraće protiv krunisane Španije, koja se popela na krov Evrope.

Aleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović foto: SVEN HOPPE / AFP / Profimedia

Ako srpski golgeter bude odbio tu ulogu, Stojković i njegovi pomoćnici vide rešenje u Dušanu Vlahoviću. Fudbaler Juventusa je za Srbiju odigrao 30 mečeva, gde je postigao 13 golova.

Sergej Milinković-Savić, Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović
Sergej Milinković-Savić, Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović foto: Starsport©

Bonus video:

01:17

Okupljeni igraju fudbal ispred ministarstva

Espreso / Iva Krga


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.