MODRIĆ I MANDŽUKIĆ GODINAMA BILI U SVAĐI: Isplivao "prljav veš"
Modrić i Mandžukić, Foto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

AU

MODRIĆ I MANDŽUKIĆ GODINAMA BILI U SVAĐI: Isplivao "prljav veš"

Raskol u reprezentaciji Hrvatske

Objavljeno: 10:48h

Legendarni hrvatski fudbaleri Luka Modrić i Mario Mandžukić bili su u svađi i godinama nisu razgovarali.

Njihovi odnosi su zahladneli uoči kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014, a Modrić je o tome progovorio u autobiografiji "Moja igra"...

Gotovo svi Hrvati sećaju se 11. jula 2018. godine kad su vatreni u polufinalu Svetskog prvenstva u Rusiji srušili Englesku i tako se plasirali u veliko finale. Pobednički gol za Hrvatsku postigao je legendarni Mario Mandžukić, a najboljim igračem tog turnira proglašen je kapiten Luka Modrić.

Ipak, malo ko zna da Mandžukić i Modrić u prošlosti nisu razgovarali čak tri godine.

- Rekao sam mu: 'Hajde, Mario, idemo danas jako'. Bilo je to onako kako igrači često međusobno motivišu jedni druge na treningu ili utakmici, a Mandžukić me je, međutim, iznenadio svojom reakcijom. 'Samo ti gledaj sebe, pusti me'. Mislio sam da je reč o nekom trenutnom neraspoloženju, kao da se nešto ljutio na mene, a nisam imao logično objašnjenje - otkrio je Luka u knjizi pa nastavio:

Fudbaleri Hrvatske
Fudbaleri Hrvatskefoto: EPA/Filip Singer

- S njim sam uvek imao dobar odnos. Bili smo u stalnom kontaktu sve do tada, a onda je nastala tišina i odnos je zahladio. Da sam imao današnju mudrost, raščistio bih to odmah ili u najgorem slučaju na sledećem okupljanju reprezentacije, nego sam i ja prkosan. Kada se dva teška karaktera nađu u kratkom spoju, energija nestane. Meni je, iskreno, bilo krivo, ali nisam hteo povući prvi potez, a očito nije ni on.

Odnos se popravio upravo uoči Svetskog prvenstva u Rusiji kad su zajedno osvojili srebrnu medalju.

- Dočekao sam pravi trenutak i inicirao razgovor. Hteo sam mu reći koliko mi je žao što nemamo više blizak odnos. Zanimalo me koji je uzrok tome da više od tri godine komuniciramo isključivo kolegijalno. Razgovarali smo otvoreno i svakim trenutkom kao da se topio led između nas, odnosno problem koji je nastao ni iz čega. Rekao mi je da se nije ljutio na mene, već je mislio da sam ja ljut na njega - objasnila je ikona Reala.

Mandžukić se penzionisao posle Svetskog prvenstva u Rusiji, dok će i Modrić to uskoro učiniti.

Bonus video:

00:16

Novi skandal na EURO 2024 zastava tzv Kosova ispred stadiona na kom igra Srbija

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.