DA LI JE U PRAVU? Slavoljub Muslin o Sergeju Milinkoviću-Saviću!
Slavoljub Muslin, Foto: Fonet / Aleksandar Levajković

PRAVO U CENTAR

DA LI JE U PRAVU? Slavoljub Muslin o Sergeju Milinkoviću-Saviću!

Bivši selektor Srbije otvorio dušu

Objavljeno:

Bivši selektor Fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin javno je govorio o Sergeju Milinkoviću-Saviću, članu "Orlova".

Muslin je uoči Mundijala u Rusiji 2018. godine, odlučio da u tim ne pozove tadašnju zvezdu Lacija Sergeja Milinkovića-Savića. Nakon pobede nad Gruzijom (1:0) 2017. godine u Beogradu i plasmana na šampionat sveta, Muslin je obrazložio zašto Sergeja nije bilo u selekciji Srbije:

Sergej Milinković-Savić
Sergej Milinković-Savićfoto: Starsport

- Nema tu šta da se sredi situacija, niti sam ljut na njega, niti na njegovog menadžera kao što se priča, niti imamo bilo kakvih problema. Jednostavno, imam kriterijume prema kojim zovem igrače. Rekli ste već da smo napravili veliki uspeh i mislim da sam pokazao svoju stručnost ovim plasmanom i da su ovi igrači postali pobednici i kvalifikovali se, a u prethodnim ciklusima imali su dve ili četiri godine manje i igrali su možda i u boljim klubovima.

- Sergej igra na poziciji Tadića. Znamo Tadićev učinak. Treći je najbolji asistent kvalifikacija, sa sedam asistencija i uz to još četiri gola. Imam svoje kriterijume i kada Sergej bude ispunio ta tri kriterijuma biće pozvan. Svima su vrata otvorena - rekao je Muslin u intervjuu za "Sportski žurnal".

Slavoljub Muslin
Slavoljub Muslinfoto: Dado Đilas

Ako pogledamo kako je popularni "SMS" igrao na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj gde je Srbija ispala iz grupne faze i vratila se kući, možemo slobodno reći da je Muslin, kao trener starog kova, možda i bio u pravu u vezi Sergeja? Gol koji smo primili protiv Slovenaca ide na dušu SMS-a, kao i šut prtotiv Danaca u finišu gde je jedva dobacio do gola...

Na koja tri fudbalska elementa je mislio Muslin govoreći o Sergeju i njegovim manama?

Bonus video:

02:45

Piksi: Ne držim se kao pijan plota

(Espreso sport/Sportski žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.