"SRBIJA, KAKAV FLOP!" Italijani udarili na dva najveća razočarenja u Piksijevom timu (FOTO)
Fudbaleri Srbije na Evropskom prvenstvu, Foto: ANP / Alamy / Alamy / Profimedia

ŽESTOKE KRITIKE!

"SRBIJA, KAKAV FLOP!" Italijani udarili na dva najveća razočarenja u Piksijevom timu (FOTO)

Ocena sa Apenina o eliminaciji "orlova"

Objavljeno:
Veljko Petrović

Fudbalska reprezentacija Srbije doživela je krah na Evropskom prvenstvu pošto je ispala odmah u grupi sa dva boda i jednim datim golom.

Selektor Dragan Stojković Piksi navodno je već dobio otkaz, a o eliminaciji "orlova" pisala je i Gazela delo Sport, najčitaniji italijanski sportski list.

Dragan Stojković Piksi na utakmici Danske i Srbije
Dragan Stojković Piksi na utakmici Danske i Srbijefoto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

- Srbija, kakav flop! Nula pobeda i samo jedan postignut gol. Vlahović i Milinković velika razočarenja - piše u naslovu.

Dušan Vlahović (levo) na utakmici Danske i Srbije
Dušan Vlahović (levo) na utakmici Danske i Srbijefoto: EPA/MOHAMED MESSARA

- Imali su prolaz nadomak ruke, a doživeli su novu eliminaciju. Razočarale su zvezde, od mnogih igrača se očekivalo više.

Fudbaleri Srbije pred utakmicu sa Danskom
Fudbaleri Srbije pred utakmicu sa Danskomfoto: EPA/MOHAMED MESSARA

- Razočarani, ali ponosni. Tako je selektor Dragan Stojković komentarisao eliminacija Srbije sa EP. Rezultat koji sigurno nije na nivou vrednosti ovog tima. Došli su sa drugačijim ambicijima i ciljem da prvi put zaigraju nokaut fazu nekog turnira kao nezavisna država. Razočaravjući je pre svega način na koji su završili u prolaznoj grupi: Nula pobeda i jedan postignut gol koji je postigao Milanov napadač Luka Jović. Niko na turniru nije bio tako ofanzivno loš. Srbija je jedan od timova sa najmanje upućenih šuteva.

Luka Jović slavi gol protiv Slovenije
Luka Jović slavi gol protiv Slovenijefoto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

- A sve to je čudno jer imaju Vlahovića i Mitrovića, drugog strelca Serije A i prvog strelca Saudijske Arabije sa 40 golova u sezoni. Nisu samo njih dvojica razočarali već i ostala velika imena poput kapitena Tadića i Sergeja Milinkovića-Savića. Od “naših Italijana”, Vanja Milinković-Savić nije ni dobio šansu, Jović je imao malu minutažu ali je ostavio pozitavn utisak, a Udinezeov Samardžić je takođe bio loš i nevidljiv u meču sa Danskom.

Sergej Milinković-Savić na utakmici Srbije i Engleske
Sergej Milinković-Savić na utakmici Srbije i Engleskefoto: Starsport©

Zaključuje se:

- Rano ispadanje nije dobro primljeno u Srbiji. Kruitike idu najviše na račun onih od kojih se najviše očekivalo. Uključujući Vlahovića koji ne može da se nametne kao lider, a poslednji gol je dao u martu 2023. godine. Premalo za igrača njegovog talenta koji se muči kada mora da igra u tandemu sa Mitrovićem. Stojkoviću nije falilo talenta u ekipi, ali ne uspeva da nađen način kojim bi taj talenat iskoristio.

Bonus video:

00:17

Piksi bacio akreditaciju po završetku

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.