PIKSI JE ZBOG KAPIČIĆA DOŠAO U ZVEZDU! Kako je legenda stvorila legendu - potez VELIKANA (FOTO)
Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport

"majstore, spašavaj"

PIKSI JE ZBOG KAPIČIĆA DOŠAO U ZVEZDU! Kako je legenda stvorila legendu - potez VELIKANA (FOTO)

Najbolji strelac u istoriji kluba sa Malog Kalemegdana je u poslednji čas pritekao u pomoć i promenio istoriju crveno-belih

Objavljeno:
Veljko Petrović

Legendarni srpski košarkaš Dragan Kapičić preminuo je u 76. godini, a pomogao je da Dragan Stojković Piksi pojača Crvenu zvezdu

Najbolji strelac u istoriji kluba sa Malog Kalemegdana je u poslednji čas pritekao u pomoć i promenio istoriju crveno-belih.

Dragan Kapičić
Dragan Kapičićfoto: Starsport©

- Zove me Cvele (prim. aut. Vladimir Cvetković), "majstore, spašavaj". Šta je bilo, rekoh, Cvele? "Treba nam 50.000 dolara za Piksija". Kakvog Piksija, šta se dešava? "Imamo još pola sata do kraja prelaznog roka, neće otac da potpiše, fale nam neke pare, daj spašavaj". I kako ću ja, emotivno vezan, fudbal je fudbal, ali znam Džaju, Šakić je bio predsednik i Cveleta normalno, ja se rastrčim po bankama, nosim kovertu, ono je bilo sve u dinarima, sve stogovi unutra... Nosim da mi ne ispadne koji - prisetio se Kapičić.

Vladimir Cvetković
Vladimir Cvetkovićfoto: Beta/Branislav Božić

Nažalost, od danas prenuli velikan je priču o Nišliji otkrio pre nekoliko godina u intervjuu za Sport klub televiziju.

- Zameram im što mi nisu obezbedili auto, ako im već pozajmljujem pare. Odem, trčim i stignem 10 minuta pre završetka. Navijači stoje ispred, čekaju da vide da li će Piksi da potpiše, a on tada već velika zvezda.

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksifoto: Eibner-Pressefoto/Bahho Kara / imago sportfotodienst / Profimedia

Aktuelni selektor Srbije je stigao na Marakanu 1986. godine.

- Odem ja kod njih, oni "jao brate, svaka ti čast, spasio si nas", a ja mokar sav, trčao sam od više od 10 banaka i donesem, oni hvala ti, daju mi priznanicu da će mi vratiti pare. Ali bilo je kritično, ja sam trčao do stadiona, treba da stigneš, treba da podigneš pare, pa koja banka ima, koja nema pare i oni to završe. Meni je to jako drago, jer je Piksi postao to što jeste. Ali bila je pat pozicija tada - zaključio je Kapičić.

Bonus video:

02:39

Piksi o podršci navijača u Nemačkoj

(Espreso/Sport klub TV/Preneo:V.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.