PIKSI ZAPRETIO NAPUŠTANJEM REPREZENTACIJE! Sukob na relaciji igrač-selektor! Tako je to bilo, neke stvari ne blede
Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport

žestoko

PIKSI ZAPRETIO NAPUŠTANJEM REPREZENTACIJE! Sukob na relaciji igrač-selektor! Tako je to bilo, neke stvari ne blede

Piksi ljut, već je spakovao kofere tada...

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve utakmice na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Protiv Engleza smo poraženi sa 1:0, a od Slovenaca smo otkinuli jedan bod (1:1).

Sada nam preostaje još jedna utakmice, protiv Danske 25 juna (21 čas) u kome moramo do pobede, ukoliko želimo u osminu finala.

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksifoto: Starsport©

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi bio je jedan od najvećih fudbalera u istoriji, a samim tim i lider naše selekcije na Svetskom prvenstvu 1998. i Evropskom šampionatu 2000. godine.

Tada je Piksi, na EURO u Belgiji i Holandij, imao sukob sa selektorm Vujadinom Boškovom, a u jednom trenutku je čak želeo i da napusti nacionalni tim.

Pre premijernog meča sa Slovencima, Stojković je shvatio da je bio izopšten iz svih planova za taj susret i da su u odnosu sa selektorom postojale stvari preko kojih nije mogao da pređe.

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksifoto: Nemanja Nikolić

- Bata Vujke, uz dužno poštovanje vašim godinama i vašoj karijeri, ne mogu da vam dozvolim da se ovako ponašate prema meni - počeo je Stojković.

"Zašto, šta nije u redu?"

- Slušajte, ja nisam početnik u reprezentaciji. Ovo vam govorim iz ugla igrača koji je pri kraju karijere, koji ima svoje ime i prezime, kao i reputaciju u svetu fudbala. Mislim da nisam zaslužio ovakav odnos i odsustvo poštovanja s vaše strane.

Vujadin Boškov
Vujadin Boškovfoto: Profimedia

"Dragane, moram i ja tebe nešto da pitam. Kakav je to način da me vređaš i kritikuješ kod novinara? Pročitali su mi prijatelji šta si rekao za jedne holandske novine."

Ipak, Stojković je Boškovu objasnio da nije razgovarao ni sa jednim novinarom od dolaska u Belgiju, kao i da nije njegov manir da komunicira sa trenerom preko medija.

Reprezentacija Jugoslavije 2000. godine
Reprezentacija Jugoslavije 2000. godinefoto: EPA/Srđan Suki

- Slobodno pozdravite te prijatelje koji su vam to preneli i recite im da mogu da mi pljunu pod prozor - poručio je Piksi tadašnjem selektoru.

Piksi je tada ostao u našem timu kao lider, a tadašnja selekcija Jugoslavije je eliminisana u četvrtfinalu od domaćina Holandije sa 6:1.

Posle razgovora sa selektorom, Piksi je bio toliko ljut da je odlučio da napusti Evropsko prvenstvo pre početka turnira i meča sa Slovenijom. Čak je nazvao i suprugu Snežanu da joj to kaže.

Bonus video:

00:20

Piksi se pojavio četiri minuta posle početka treninga

(Espreso sport/Mondo Nebojša Marković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.