ŠPANIJA IDE U 1/8 FINALA EURA: POSLE HRVATA, PALA I ITALIJA!
Detalj sa meča Španije i Italije, Foto: marco iacobucci / imago sportfotodienst / Profimedia

euro 2024

ŠPANIJA IDE U 1/8 FINALA EURA: POSLE HRVATA, PALA I ITALIJA!

Sjajan meč

Objavljeno: 23:05h

Španija je savladala Italiju 1:0 u okviru drugog kola Evropskog prvenstva u Nemačkoj i tako pratkično obezbedila plasman u 1/8 finala kontinentalnog takmičenja.

Španci su u prvom meču grupe B deklasirali Hrvate sa 3:0, pa tako sada zauzimaju prvo mesto u grupi sa maksimalnih šest bodova u dve odigrane utakmice.

Detalj sa meča Španije i Italije
Detalj sa meča Španije i Italije foto: Sergio Ruiz / PRESSINPHOTO / imago sportfotodienst / Profimedia

Utakmica je od početka bila vrlo otvorena, što se u neku ruku bilo i očekivalo. Ređale su se šanse sa obe strane terena, ali gola nije bilo sve do 55. minuta.

A onda smo videli i prvi pogodak na meču. Povela je Španija autogolom Kalafiorija, koji je bio glavni tragičar svog tima na meču. Niko Vilijams je ubacio loptu sa levog boka, zakačili su je Morata i Donaruma, a onda je lopta pogodila nesrećnog Rikarda Kalafiorija koji je na taj način otežao posao saigračima.

Muke za Italijane su se nastavile, jer su u 70. minutu Španci imali veliku priliku da dupliraju prednost, ali je Nik Vilijams zatresao prečku protivnika, te su u ovoj situaciji Azuri imali ludu sreću.

Detalj sa meča Španije i Italije
Detalj sa meča Španije i Italije foto: kolbert-press/Marc Niemeyer / imago sportfotodienst / Profimedia

Italijani su znali da do kraja meča moraju da budu što ofanzivniji kako bi došli do pogotka i zakomplikovali stvari na utakmici, pa su tako napadali i ozbiljno pretili znatno opuštenijim Špancima, ali je mreža Simona ostala netaknuta do kraja meča.

U trećem kolu Evropskog prvenstva u okviru grupe B, Špance čeka Albanija, a taj duel će biti na programu 24. juna sa početkom od 21 čas.

Sa druge strane, Italija će ukrstiti koplja sa Hrvatima koji su totalno podbacili na ovom takmičenju. Duel pomenute dve selekcije, zakazan je za 24. jun sa početkom od 21 čas.

Bonus video:

01:17

Okupljeni igraju fudbal ispred ministarstva

(Espreso/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.