SRBIJA POMOGLA HRVATSKOJ A ODMOGLA SEBI?
Fudbaleri Srbije, Foto: ANP / Alamy / Alamy / Profimedia

euro 2024

SRBIJA POMOGLA HRVATSKOJ A ODMOGLA SEBI?

Srbija je tako došla do prvog boda u grupi C na EURO, dok je Slovencima ovo drugi remi, a meč u Minhenu pomno su pratili i u Hrvatskoj

Objavljeno:

Fudbaleri Srbije uspeli su da uzmu bod u duelu sa Slovenijom, pošto su golom Luke Jovića u 96. minutu izbegli poraz.

Srbija je tako došla do prvog boda u grupi C na EURO, dok je Slovencima ovo drugi remi, a meč u Minhenu pomno su pratili i u Hrvatskoj. Fudbaleri Hrvatske u grupi B imaju takođe pobedu i remi, a Index.hr donosi tekst pod naslovom "Evo zašto je remi Srbije i Slovenije sjajna vest za Hrvatsku".

Fudbaleri Srbije
Fudbaleri Srbije foto: Starsport

- Na Alijanc Areni u Minhenu gledali smo jednu od najdramatičnijih utakmica turnira. Slovenija i Srbija na kraju su remizirale rezultatom 1:1. Taj remi mogao bi biti jako važan i dobar za Hrvatsku. Naime, postoji realna šansa da će Hrvatska završiti kao treća u grupi. S obzirom na to da u osminu finala idu i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije, praktično svaka utakmica na turniru je Hrvatskoj bitna i može joj pomoći ili odmoći - piše Index.hr. Potom se osvrću na svoju reprezentaciju. - Hrvatskoj će za bilo kakav prolazak grupe gotovo sigurno trebati pobeda protiv Italije, ali postoji način da dalje prođe i sa samo jednim bodom. Ovim remijem i jučerašnjim rezultatima je ta šansa nešto uvećana. Naime, u poslednjem kolu ove grupe favorizirane Engleska i Danska igraju protiv Slovenije, odnosno Srbije. U slučaju da Engleska i Danska pobede, Slovenija će završiti grupi kao trećeplasirana ekipa sa dva boda, isto koliko će imati i Hrvatska ako remizira sa Italijanima - piše Index.

Bonus video:

01:17

Okupljeni igraju fudbal ispred ministarstva

(Espreso/B92 sport/Prenela:Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.