NIJE SAMO FSS, SAVEZ JOŠ JEDNE ZEMLJE REAGOVAO ZBOG SKANDALA NA UTAKMICI ALBANIJA-HRVATSKA: I to veoma OŠTRO!
Navijači Albanije, Foto: Attila KISBENEDEK / AFP / Profimedia

"neprihvatljivo"

NIJE SAMO FSS, SAVEZ JOŠ JEDNE ZEMLJE REAGOVAO ZBOG SKANDALA NA UTAKMICI ALBANIJA-HRVATSKA: I to veoma OŠTRO!

Savez je naveo da je takvo ponašanje neprihvatljivo i suprotno osnovnim vrednostima sportskog duha i međusobnog poštovanja koje fudbal promoviše

Objavljeno:

Fudbalska federacija Makedonije (FFM) osudila je danas nacionalističko skandiranje reprezentivca Albanije Mirlinda Dakua protiv makedonske države na Evropskom prvenstvu i zatražila da se istraži taj incident i preduzmu disciplinske mere.

"Izražavamo duboku zabrinutost i nedvosmislenu osudu povodom nacionalističkog skandiranja Mirlinda Dakua, reprezentativca Albanije, usmerenih protiv makedonske države nakon jučerašnjeg meča Hrvatske i Albanije na Evropskom prvenstvu", navodi se u saopštenju FFM.

Savez je naveo da je takvo ponašanje neprihvatljivo i suprotno osnovnim vrednostima sportskog duha i međusobnog poštovanja koje fudbal promoviše.

Navijači Albanije
Navijači Albanijefoto: Nderim Kaceli/IPA Sport / ipa-ag / imago sportfotodienst / Profimedia

Takođe, makedonski savez istakao je da su principi političke neutralnosti ugrađeni u propise međunarodnih asocijacija poput Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) i Evropske fudbalske unije (Uefa).

Albanija i Hrvatska su u sredu odigrale nerešeno 2:2 na Evropskom prvenstvu, a slaveći bod, Daku je uzeo megafon ;i sa terena skandirao protiv Severne Makedonije.

Fudbalska federacija Makedonije najavila je da će zbog takvog ponašanja uputiti zvanično pismo Uefi i pozvala je Dakua da se javno izvini, "priznajući štetu koju je izazvao".

Bonus video:

00:20

Piksi se pojavio četiri minuta posle početka treninga

(Espreso/Beta/Bonus video:)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.