Partizan leti iz Evrope? Liga šampiona ostaje samo san...
Miloš Vazura, Foto: Starsport©

KATASTROFA

Partizan leti iz Evrope? Liga šampiona ostaje samo san...

Crno-beli u velikom problemu pred evropske kvalifikacije

Objavljeno:

Fudbalski klub Partizan je dobio svog prvog rivala u kvalifikacijama za Ligu šampiona! Protivnik crno-belih biće Dinamo iz Kijeva.

Dinamo će u prvom meču (23.7) biti nominalni domaćin Partizanu u Poljskoj, tačnije u gradu Lublinu, gradu nedaleko od prestonice ove zemlje - Varšave. Razlog tome je naravno rat u Ukrajini.

Sada dolazimo do ključnog problema Partizana u ovom dvomeču! Crno-beli će sedam dana kasnije biti domaćin Dinamo, ali bez svojih navijača. Prema odluci Evropske fudbalske unije (UEFA), iz oktobra 2023. godine, beogradskom klubu izrečena je još jedna rigorozna kazna zbog diskriminatorskog i rasističkog ponašanja navijača, kako je obrazloženo.

UEFA
UEFAfoto: EPA/Jean-Christophe Bott

Kazna se ne odnosi na decu do 14 godina, koja će imati pravo ulaza. Ipak i pored toga Partizan će biti žestoko hendikperiran jer neće imati huk svojih vatrenih navijača protiv Ukrajinaca.

Dinamo je veliki favorit, bogatiji klub i Partizanu će biti jako teško da se sa njima izbori bez svojih najvatrenijih pristalica. U protivnom, ako Dinamo prođe crno-bele, Liga šampiona ostaje samo san za četu Aleksandra Stanojevića, novog trenera "parnog valjka".

Bonus video:

00:11

grobari, partizan

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.