MANCE BI BIO PONOSAN NA OVU DECU: Partizan gazdovao, Imperial uzeo novi pehar
Svaki turnir novi pehar: Škola fudbala Imperial, Foto: FK Imperial

Dragan Mance kup 2024

MANCE BI BIO PONOSAN NA OVU DECU: Partizan gazdovao, Imperial uzeo novi pehar

Novosađani tragičari ovog turnira, pošto su sa dve generacije došli do same završnice i nisu uspeli da se raduju, ali su im osmehe na lice izvukle devojčice

Objavljeno: 16:42h

Na terenima Sportskog centra „Partizan – Teleoptik“ u Zemunu, u periodu od 14. do 16. juna, održan je prestižan fudbalski turnir za decu Dragan Mance Kup.

Kao znak sećanja na jedinstvenog napadača Partizana Dragana Mancea, čiji se mladi život ugasio u teškoj saobraćajnoj nesreći pre 39 godina, fudbalski festival već duže vreme slovi za jedan od prestižnih u Evropi, a ove godine okupio je čak 272 ekipe dečaka od osam do 12 godina, kao i 16 timova devojčica.

U generaciji 2012, Čukarički je u finalu bio bolji od grčkog PAOK-a (3:2), kod 2013 godišta GDM je lako izašao na kraj sa 011 (5:2), dok se Partizan okitio sa čak dva pehara. Crno-bela generacija 2014 bila je ubedljiva protiv Vojvodine (5:2), a generacija 2015 se dobro namučila protiv rumunske Kids Tampe (1:0).

Vredi pomenuti i školu fudbala Imperial, generacija 2015, koja je došla do novog pehara na Manceu, ovoga puta u pitanju je bronza. "Dečaci iz dve beogradske ulice i dva kraja", koji su prošle godine bili srebrni, a nedavno na završnom turniru Lige Budućih Šampiona na Zlatiboru zlatni, slavili su u borbi za treće mesto protiv Vojvodine (3:1).

Ispostavilo se da su Novosađani bili tragičari ovog turnira, pošto su sa dve generacije došli do same završnice, ali nisu uspeli da se raduju. Izvukli su ih devojčice, pošto je Voša u finalu pobedila Radnik Bumerang (3:0).

Kod najmlađih, u pitanju je generacija 2016, PFK Žarkovo i Mačva igrali su nerešeno (1:1), a na penal ruletu sreća je bila naklonjena Šapčanima (0:2).

Organizacija turnira je bila perfektna, dečaci i devojčice iz celog sveta pokazali su raskošan talenat na terenima "Partizan - Teleoptik" i nema sumnje da bi Mance bio ponosan na ovu decu.

(Espreso/G.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.