SLOVENCI TVRDE DA ĆE POBEDITI SRBIJU U JEDNOM SLUČAJU: Samopouzdanje im izbija iz pora pred duel sa Orlovima!
Fudbalska rperezentacija Slovenije, Foto: Natasa Kupljenik / Zuma Press / Profimedia

izjave pre meč

SLOVENCI TVRDE DA ĆE POBEDITI SRBIJU U JEDNOM SLUČAJU: Samopouzdanje im izbija iz pora pred duel sa Orlovima!

Reprezentativci Slovenije pričali o predstojećem duelu sa Srbijom

Objavljeno:

Uprkos porazu Srbije od Engleske, atmosfera koja vlada u i oko reprezentacije je sjajna pred možda i najvažniji duel na prvenstvu, sa reprezentacijom Slovenije.

Slovenci su na otvaranju uzeli bod protiv Danske, uz takođe dobar nastup koji im daje samopuzdanje pred duel sa Orlovima.

Jedan od njihovih najopasnijih igrača Andraš Šporar je govorio o duelu koji je na programu u četvrtak od 15 časova.

"Siguran sam da ćemo pobediti Srbiju ukoliko budemo igrali kao u drugom poluvremenu protiv Danske. Još u prvom poluvremenu, koje nije bilo dobro za nas, dolazili smo u situacije iz kojih smo mogli da postignemo gol", rekao je napadač Panatinaikosa.

Fudbalska reprezentacija Srbije
Fudbalska reprezentacija Srbijefoto: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia

On je pričao i o nekim vrlinama svog tima.

"Ekstremno smo opasni u ofanzivnoj tranziciji. Potrebno nam je malo prostora. Moramo da budemo kompaktni i da iz toga tražimo brzu tranziciju. Većina defanzivaca je sporija od nas napadača. Moramo to da iskoristimo kao prednost", naglašava Šporar.

Njihova fizička sprema je na zavidnom noviou.

"To je pomalo čudno jer je tako i posle završene sezone. Ali kada čujemo nacionalnu himnu, adrenalin naglo skoči. Tada zaboravite sve i možete da idete preko svojih limita. Najbolja stvar za mene je kada izađem na teren i počne ‘Zdravljica’. Kada 12 hiljada Slovenaca zapeva nacionalnu himnu… Uvek kažemo da su ovo utakmice za koje se živi. To nije opterećenje, nije pritisak. Moramo da uživamo u upijamo energiju navijača, kao u drugom poluvremenu (protiv Danske, prim.aut). Siguran sam da će protiv Srbije biti više slovenačkih navijača."

Fudbalska reprezentacija Slovenije
Fudbalska reprezentacija Slovenijefoto: Marc Schueler / imago sportfotodienst / Profimedia

Adam Gnezda Čerin je takođe pričao o duelu sa Srbijom.

"Sad kad je led probijen, biće mnogo lakše. Želimo da uživamo, ući ćemo u meč sa Srbijom znatno opušteniji. Biće to balkanski derbi, mentalitet nam je sličan, blizina, tako da će biti atom snage više tokom meča. Pobeda jednog ili drugog bi veoma zabolela rivala, tako da svi želimo da pobedimo. Učinićemo sve za to", izjavio je 24-godišnji vezista.

"Trener zaista veruje u ovu generaciju. Imamo veliki potencijal, nadam se da ovo neće biti naše poslednjeg veliko takmičenje, jer smo zaista odlična grupa sa mnogo dobrih ljudi. Razumemo jedni druge i poštujemo se i to je osnova na kojoj smo izgradili uspeh. Mislim da imamo odlične šanse da budemo nova zlatna generacija."

Vezista Šturma Jon Gorenc Stanković uverava da je svestan kvaliteta srpske reprezentacije, ali veruje i potencijal svog tima.

"Možemo da im stvorimo probleme", upozorava Stanković.

On takođe želi 'reprizu' partije kakvu su Slovenci pružili u drugom poluvremenu utakmice sa Danskom.

"Možda je bilo malo nervoze u početku, jer nismo znali šta da očekujemo. Ali onda smo ušli u utakmicu i zaigrali bolje. To bi trebalo da nas napuni optimizmom, posebno drugo poluvreme bi trebalo da nam da krila. Možemo da uzmemo mnogo pozitivnih stvari iz te utakmice", zaključio je Stanković.

Bonus video:

00:20

Piksi se pojavio četiri minuta posle početka treninga

(Espreso/Mozzartsport/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.