OGLASIO SE VLAHOVIĆ PRED MEČ SA ENGLESKOM: ''Ne želim takav tip pritiska''
Dušan Vlahović, Foto: Starsport

euro 2024

OGLASIO SE VLAHOVIĆ PRED MEČ SA ENGLESKOM: ''Ne želim takav tip pritiska''

Bio je jasan napadač Juventusa i Srbije

Objavljeno: 14:38h

Fudbalere Srbije za dva dana očekuje prvi meč na prvenstvu Evrope, a rival će u nedelju biti selekcija Engleske (21.00). Malo više od 48 sati pred prvi duel na šampionatu novinarima se obratio Dušan Vlahović (13.45),

- Niko nije nepobediv. Pogledali smo taj meč protiv Islanda, odgledaćemo večeras još jednom dublje taj meč. Prepisaćemo nešto, pobedili su ih na Vembliju. Oni su među najvećim favoritima, ali mi verujemo u sebe, idemo korak po korak, probaćemo da se predstavimo u najboljem svetlu.

- Ne znam, to je već pitanje za struku i mistera. Mi smo tu da budemo u službi tima, mi poštujemo njegove odluke, ko god izađe na teren daće 200% od sebe.

Govorio je o Mitroviću i saradnji sa njim.

Dušan Vlahović
Dušan Vlahović foto: Starsport

Mitrović je drugačiji, potpuno je miran, duhovit, volimo da provodimo vreme zajedno. Ljubazna osoba i veliko mi je zadovoljstvo da igram sa njim.

Pokušali su Englezi da ga uporede sa Kejnom, ali Dušan ne želi takav pritisak na sebi.

- Ne, Hari Kejn je postigao preko 50 golova ove sezone, u ovom trenutku je jedan od najboljih napadača na svetu. Ne želim takav tip pritiska, igra na ovakvom nivou desetak godina, jedan je od najboljih ikada, a ja sam i dalje mlad. Naravno, biće šansa za mene, jer od Engleske svi očekuju da osvoji EURO, možda je šansa da se suprotstavim. Pokušaću da mu se suprotstavim.

Pokušaće Dušan da pruži svoje najbolje partije u Nemačkoj.

- Veoma je bitno, ovo je najveća moguća scena, pogotovo za mlade igrače. Igrao sam već SP, ali mi je ovo prvi EURO, tako da je bitan i meni, ali i za mlađe igrače. Moramo da damo sve od sebe da postignemo neke golove i na kraju će sve biti u redu.

Dodao je da je Engleska među najjačim timovima.

Dušan Vlahović
Dušan Vlahović foto: Starsport©

- Engleska je jedna od najjačih ekipa na turniru, biće jako teško. Ne želim da poredim dva tima, biće težak meč, ali ne znam šta bih rekao. Biće teško, imaju sjajan tim, od napadača do defanzivca, ali želimo dobar rezultat.

Idemo meč po meč, ali želimo da prođemo grupu. A ako prođemo, videćemo, nikad ne znamo šta će se desiti. Idemo dan po dan za početak.

Vlahović je za početak govorio o očekivanjima pred meč i turnir.

- Kao prvo, dobar dan svima. Ne znam, nikada se ne zna šta će se dogoditi. Srećni smo što smo ovbde posle 24 godine, daćemo sve od sebe da prođemo dalje, ali nikada se ne zna.

itno brojimo do početka EURO 2024. Nadmetanje u Nemačkoj će početi u petak od 21 čas, duelom između domaćina i Škotske, dok navijači Srbije uveliko čekaju nedelju veče i okršaj sa Englezima.

Jasno je da su Englezi favoriti, ne samo u ovom susretu, već i na čitavom prvenstvu, ali imaju i Orlovi svoje uzdanice. Jedan od njih je i Dušan Vlahović, napadač Srbije i Juventusa, koji će se medijima obratiti u Augzburgu (13.45).

Bonus video:

01:17

Okupljeni igraju fudbal ispred ministarstva

(Espreso/Sportal/Prenela:Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.