STANOJEVIĆ OTKRIO: Evo zbog čega se vratio u Partizan!
Aleksandar Stanojević, Foto: FOTO: FK Partizan

crno-beli

STANOJEVIĆ OTKRIO: Evo zbog čega se vratio u Partizan!

Dileme više nema

Objavljeno: 14:38h

Aleksandar Stanojević je i zvanično postao novi trener Partizana.

Poznati stručnjak se po treći put vraća na klupu voljenog kluba, sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

Na stadionu FK Partizan u Humskoj 1 upriličena je promocija novog šefa stručnog štaba, a Stanojević je svoje novo poglavlje u crno-belom taboru započeo sledećim rečima:

- Evo mene opet, opet se gledamo i sarađujemo. Razlog zašto sam ovde je što nisam završio započet posao. Otišao sam u trenutku kada nije trebalo, pogrešio sam. Druga stvar je što kao svaki trener imam ambiciju i izazov. Ovo je veliki izazov za mene. Kada vas zove Partizan - morate da razmislite. Nisam imao predstavu da ću se vratiti, stupili smo u kontakt pre nekoliko dana. Kada vas ovaj klub morate da razmišljate. Postoje uveravanja da ćemo biti pojačani u svim strukturama kluba, u igračkom i rukovodećim kadrovima. Shvatio sam ozbiljnost Partizana da ide napred. Srećan sam, potpisao sam ugovor na tri godine. Mislim da je potrebno vreme da se neke stvari urade. Sada idem do kraja, svi zajedno, sa što više navijača - rekao je Stanojević.

Otkrio je potom šta je potrebno Partizanu.

- Ja sam trener, ne treba da pričam o promenama. Mogu da kažem nama je potrebno pojačanje. Pojačaenje u svakom smislu reči. Iz tog razloga smo pričali o svemu. Znate kako, hoćemo da se dginemo na viši nivo. Bolji sam trener nego što sam bio, dobio sam uverenje da ćemo svi napredovati. Ja bih to tako formulisao. Ja ništa nisam uslovljavao, to je moja želja. Imamo malo vremena da vidimo... Sa direktorom Kraljem sam pričamo o tome, znamo šta nam treba. Radimo punom parom, vreme je potrebno. Samo što ovde vreme ne postoji. Radimo na pojačanjima. Pričamo. Biće, nadam se, vrlo brzo nekih rešenja.

U prošlim mandatima je često u klub vraćao decu Partizana, pa je bio upitan da li to planira i ovog puta.

- Treba da sačekamo, da se konsultujemo. Imamo stav i želje. Da sačekamo malo do Slovenije. Posle Slovenije ćemo imati jasniju informaciju ko bi trebalo da ide. Uvek sam za povratak Partizanove dece. Imamo neke ideje.

Kada je napuštao Partizan jasno je stavio do znanja da nije zadovoljan stanjem u srpskom fudbalu, a to se ni danas nije promenilo.

- Nisam bio zadovoljan stanjem u srpskom fudbalu, nisam ni danas zadovoljan, ali ja sam trener koji radi posao. Rekao sam im da ću raditi samo na moj posao, na ekipu, teren. To je najbolja stvar za trenera. Ulazimo u borbu.

Jasno je Stanojeviću da dosta treba poraditi na defanzivi Parnog valjka.

- Moramo da pojačemo defanzivni aspekt. Fali nam levi bek, tu bismo se pojačali. Klub ima dobre ponude, u odnosu na to ćemo da pravimo tim.

Njegov stručni štab izgledaće dosta drugačije nego prethodni.

- Mora uvek nova energija, sad je ušlo šest novih ljudi. Tu je Koković, eminentan stručnjak. Imao je ponudu iz inostranstva, ali osetio je izazov. Dok je radio u Voždovcu najviše je pokazivao po kontinuiranom napadu. Zato sam angažovao njega, kao i Kulića, koji ima iskustvo iz Mozzart Bet Superlige. Kondicioni trener je mlad i ima veliko iskustvo. Ovo nije stari Stanojević, došao sam da uradim apgrejd. Imamo tri godine.

U Evropi Partizan ima najveće ciljeve.

- Uvek maštamo o Ligi šampiona. O svemu maštamo, ali cilj je da igramo Evropu. Videćemo. Poslednji mandat mi je bila osmina finala, sada se nadamo višem stepeniku. Da budemo u jačem takmičenju.

Stanojević se u klub vratio u teškom trenutku.

- Uvek je težak trenutak, tako je bilo i kada sam dolazio prva dva puta. Videćemo pojačanja po našim mogućnostima. Verujem da ćemo dovesti dobre igrače, dovodimo ih za najviše ciljeve. Moramo da dignemo saradnju sa omladinskom školom i Teleoptikom na viši nivo. Da više koristimo decu kluba. Uvek je neuspeh kada ne osvojite titulu, to je vrlo jasno. Zato sam i otišao, mada mi je žao jer sam napravio respektabilnu ekipu. Nadam se da ću u vrlom kratkom periodu napraviti tim konkurentan u svim takmičenjima.

Govorio je i o napretku srpskog fudbala

- Mi uvek potcenjemo ligu. Bio sam u Turskoj, oni su imali manje predstavnika od nas. Sada je liga dosta kvaltietnija, izjednačenija sigurna. Ima sjajnih trenera, mladih. Imaćemo jaku Vojvodinu i TSC, tu je Kragujevac sa novim trenerom, uvek stabilni Čukarički. Pojavljuje se i Ub sa Matićem. Malo nam fali više dobrih stadiona.

O podršci navijača.

Grobari
Grobarifoto: Starsport©

- Sve je to jasno, Svi mi žudimo da imamo podršku navijača. Radimo zbog njih. Neću da patetišem. Svaki navijač je važan. Nađ je legenda kluba, veliki partizanovac, neću da komentarišem njegov odnos sa navijačima. Stabilizovao je ekipu u teškom trenutku. Respektujem ga, kao i Duljaja. Imao sam situacija kada su mi zviždali, ali smo loše igrali. Moramo da se pokažemo i dokažemo. Nadam se podršci.

Da li može da vrati titulu u Humsku već prve sezone?

- Radimo, idemo ka tome. Pokušaćemo da napravimo pomak. Ne mogu da obećavam ništa, došao sam da budem konkurentan. Vreme će pokazati.

Jasno je stavio do znanja da nije veliki fan pravila o bonusu.

- Nisam fan bonus. Morate da date egzaktne podatke o tome, ne danas za prvenstvo koje počinje za 15 dana. Ako bonus bude igrač od 23 godine onda to nije dobro, kao i to da bonus bude stranac. Mi jesmo za to, ali neka to ide redovnim putem. Da se pripremamo za sledeću godinu. Ovako klub kupi igrača 2004. godište, a bonusi ostaju 2002. I kada nije bilo bonusa, ja sam igrao sa mladim igračima - zaključio je Stanojević.

Bonus video:

03:34

Natho LJUT posle derbija: Ovo nije fudbal, neko mora da kaže istinu!

(Espreso/Andrej Kosić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.