"DA SMO POBEDILI VEČERAS, ISTO OVAKO BIH SE PONAŠAO... Piksi bez dlake na jeziku posle ispadanja (FOTO)
Dragan Stojković Piksi, Foto: EPA/ANNA SZILAGYI

KONFERENCIJA ZA MEDIJE

"DA SMO POBEDILI VEČERAS, ISTO OVAKO BIH SE PONAŠAO... Piksi bez dlake na jeziku posle ispadanja (FOTO)

Nema tragedije. Pa ne mislite da sam ja zadovoljan eliminacijom, kaže selektor

Objavljeno:
Veljko Petrović

Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije govorio je na konferenciji za medije posle ispadanja "orlova" sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

- Pa, idemo kući, verovatno idemo kući. Razočaranje zbog rezultata. Izjednačena utakmica. Tražila se ta jedna šansa, taj jedan gol. Izuzetno sam ponosan na momke. Srbija nije bila vreća za udaranje. Pokazali smo dobro lice. Praktično tri ekipe idu dalje sa tri nerešena. Nema tragedije. Zahvalio bih se navijačima na velikoj podršci. Idemo dalje - rekao je Stojković.

Nije hteo da govori o ponašanju nekolicine srpskih navijača koja je ubacila predmete na teren Alijanc arene.

- Molim vas postavite mi pitanje o utakmici. Nije moj posao da se bavim čašama - kratko je odgovorio Stojković.

Dragan Stojković Piksi na utakmici Danske i Srbije
Dragan Stojković Piksi na utakmici Danske i Srbijefoto: kolbert-press/Christian Kolbert / imago sportfotodienst / Profimedia

Da li je bio penal nad Aleksandrom Mitrovićem?

- Teško je sa klupe videti i znati šta se tačno dogodilo. Video sam da se žalio. Znamo da se takve situacije dešavaju u fudbalu. Igrači ponekad osećaju i misle drugačije od sudija - smatra Stojković.

Aleksandar Mitrović i Janik Vestergard na utakmici Danske i Srbije
Aleksandar Mitrović i Janik Vestergard na utakmici Danske i Srbijefoto: EPA/MOHAMED MESSARA

Nadovezao na konstataciju o nezadovoljstvu navijača.

- Pa i ja sam nezadovoljan. Ne očekujete da vas dižu u nebo. Ali nemojte zaboraviti, Srbija je posle 24 godine učesnik Evropskog prvenstva. A to što svi misle da smo bogomdani, to su navijačke stvari. Da li se igrači nisu borili? Mislim da jesu. Da li su dali sve od sebe? Jesu, sigurno. Da li sam dao sve od sebe da tim izgleda dobro? I to je tačno. Pa ne mislite da sam ja zadovoljan eliminacijom - istakao je Stojković.

Grupa C, u kojoj je igrao naš tim je izjednačila negativan rekord sa samo sedam postignutih golova.

- Grupa je bila vrlo izjednačenja. Pokazalo se da Englezi nisu moćni kako se pričalo. Sve je tu bilo za jedan gol. Mislim da Englezi imaju +1 samo, je l tako? I Danska i Slovenija idu dalje bez pobede. To je fudbal. Gledaju se golovi, bod. Ako ćemo da gledamo, naravno da mi je krivo što smo izgubili prvu utakmicu i što smo igrali prvu sa njima. Ali nismo zaslužili taj poraz nikako. Sa Slovenijom smo imali pet, šest kolosalnih šansi. Mi smo znali da će ova utakmica biti 50/50. Kada vidim igrače kako su se borili i kako su hteli... Nijedan incident, nijedna ružna reč. To je za svaku pohvalu. A sad, rezultat dođe nekad i nekad ne dođe. I da smo pobedili večeras isto ovako bih se ponašao - zaključio je Stojković.

Bonus video:

00:17

Piksi bacio akreditaciju po završetku

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.