"IZGUBIĆEMO PRE POČETKA UKOLIKO..." Legendarni Golac za Espreso dao savet Piksiju za Englesku (FOTO)
Ivan Golac za Espreso dao savet Piksiju pred Englesku, Foto: Starsport©

INTERVJU

"IZGUBIĆEMO PRE POČETKA UKOLIKO..." Legendarni Golac za Espreso dao savet Piksiju za Englesku (FOTO)

Čuveni srpski fudbaler i trener, ujedno i legenda Sautemptona za naš portal govorio o šansama "orlova" na predstojećem EURO-u

Objavljeno: 21:57h
Veljko Petrović

Fudbaleri Srbije odradili su prvi trening u Augzburgu gde će biti smešteni tokom grupne faze Evropskog prvenstva.

Izabranike Dragana Stojkovića Piksija sa tribina je pratilo oko 5.000 navijača, a atmosfera na stadionu je bila neverovatna.

Navijači Srbije na prvom treningu naše reprezentacije
Navijači Srbije na prvom treningu naše reprezentacijefoto: Kurir sport/Miloš Bjelinić

Ovakvo interesovanje kod pristalica naše reprezentacije se ne pamti, a "orlovi" su pozdravljeni gromoglasnim aplauzom.

Kapiten Dušan Tadić i saigrači prvu utakmicu igraju 16. juna od 21.00 protiv Engleske, prvog favorita turnira na stadionu Feltins arena u Gelzenkirhenu.

Detalj sa prvog treninga reprezentacije Srbije u Nemačkoj
Detalj sa prvog treninga reprezentacije Srbije u Nemačkojfoto: Nemanja Nikolić

O predstojećem EURO-u i šansama Srbije u intervjuu za portal Espreso govorio je čuveni srpski fudbaler i trener Ivan Golac.

- Biće neizvesno kao i uvek. Povlastica za sve, svi su prosečni, možda par ekipa, dve-tri odskaču kvalitetom i ozbiljnošću, ovo sve ostalo je dosta neubedljivo - počeo je Golac za Espreso.

Ivan Golac
Ivan Golacfoto: Starsport©

Naš sagovornik je jedan od najboljih stranaca, ali i uopšteno igrača u istoriji Sautemptona i dobro poznaje premijernog rivala u vidu Engleza.

- Mnogi su se zabludneli, ovo je prava Srbija. Da li je moguće? Da je prosečnija i kvalitetnija ekipa imala posed lopte kao Švedska, vi ste u problemu. Ne daj Bože tako da bude sa Englezima. Ali, opet, zašto da ne može sa njima? Mi smo veliki broj utakmica odigrali nerešeno sa njima, pobeđivali smo i te prve utakmice. Ipak, igra mora da bude mnogo, mnogo bolja od one protiv Švedske i Austrije - kaže Golac za Espreso.

Nastavio je analizu.

- Te prve utakmice su svakoj ekipi izuzetno bitne i važne. Englezi su mnogo kvalitetniji u svim segmentima, nema dileme. Taktički, tehnički, kako god da uzmemo. Pitanje je samo, da li igrati u formaciji 3-5-2 protiv Švedske. Sigurno je moguće da se iznenadi. Prva utakmica je uvek sigurno najznačnajnija i najvažnija jer su svi kao zapete puške i svi jedva čekaju. Mnogo je lepše igrati protiv najkvalitetnije ekipe, drugačije bi bilo da je prvi rival Slovenija koja je realno naš pandan. Ne treba motivisati igrače, dovoljno je reći Engleska. Očekujem da će dati i pružiti svoj maksimum, ali to mora mnogo bolje nego što je bilo u prethodne dve utakmice - rekao je Golac za Espreso.

Ivan Golac
Ivan Golacfoto: Starsport©

Posle Gordog Albiona, sledi Slovenija (20. jun), ali se bivši desni bek osvrnuo na Dansku (25. jun), poslednjeg rivala, nadamo se, samo u grupi.

- Danci su po meni već decenijama jedina prava reprezentacija koja je zadržala svoj stil, način igre, ponašanja, razmišljanja. Kvalitetom vrlo fino uigrana ekipa i ona jedina ima svoju školu, sve ostalo je nestalo, ne postoji, sve su imitacije. Po meni je to najteža utakmica jer nas lagano dobijaju, po pet-šest komada iz dosade. Nama ne odgavaraju ekipe koje igraju kolektivno kao Danci - istakao je Golac za Espreso.

Fudbaleri Danske slave gol protiv Švedske na prijateljskoj utakmici
Fudbaleri Danske slave gol protiv Švedske na prijateljskoj utakmicifoto: Gonzales Photo/Frederikke Jensen / imago sportfotodienst / Profimedia

Ima čuveni stručnjak savet za selektora Dragana Stojkovića Piksija.

- Sa Englezima može da bude malo fizički rat jer se zna kako Englezi igraju, tvrdo, odgovorno, trkački, ako budemo mogli da im pariramo u tom segmentu. Moramo igrati mirne i smirene glave, sa njima se ne sme tući i trkati, tu smo izgubili pre početka. Mudro, mirno, smireno, lopta dole, okretanje strane i pokušavati eksploatisati zadnju liniju engleske reprezentacije - zaključio je Golac za Espreso.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

00:31

Obezbeđenje reagovalo na treningu Orlova

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.