"Počivaj u miru veliki dečače": Potresan oproštaj Milija od Bore Čorbe, muzičar u šoku zbog odlaska legende
Mili i Bora Čorba, Foto: © ATA Images, Damir Dervišagić

oprostio se

"Počivaj u miru veliki dečače": Potresan oproštaj Milija od Bore Čorbe, muzičar u šoku zbog odlaska legende

Hvala ti za zrelost gde si pravu ljubav slikao realno bez kalkulacija i romansiranja tačno onakava kakva je velika, beskrajna, često surova ali beskompromisna u nameri da ovaj svet učini boljim.

Objavljeno:

Vest o smrti velikana roka potresla je i Aleksandra Milića Milija, frontmena grupe "Miligram" koji se preminulom rokeru obratio dirljivim rečima.

- Dragi Boro, hvala ti na detinstvu u kom si nam ti otvorio "rock n roll" i vezao nas za tvoju umetnost zauvek. Hvala ti za tinejdžerske dane kada smo kroz tvoje stihove i energiju otkrivali šta sve sme da se kaže, kako čovek treba da drži do svojih stavova, javno ih iznosi oslikavajući društvo u kojem smo živeli i koliko god oni šokantni bili naučio si nas da je biti hrabar vrlina i potreba svakog umetnika - napisao je Mili pa nastavio:

Aleksandar Milić Mili
foto: DAMIR DERVIŠAGIĆ

- Hvala ti za zrelost gde si pravu ljubav slikao realno bez kalkulacija i romansiranja tačno onakava kakva je velika, beskrajna, često surova ali beskompromisna u nameri da ovaj svet učini boljim. Hvala ti na poeziji o vetrovima našeg vremena koja nas je često nasmejala ali koja je u formi sociološke satire ostavljala dubok trag za razmišljanje i hranila slobodu razmišljanja i govora kojoj si posvetio svoj život i nama je nesebično prenosio. Hvala ti i danas kad te nema više što smo živeli u tvoje vreme. Počivaj u miru veliki dečače, nisi otišao, pesama ima da ih otkrivamo ponovo i ponovo... - uputio je Mili poslednji pozdrav jednom od svojih idola.

Podsetimo, Bora Đorđević je preminuo danas u 71. godini u ljubljanskoj bolnici od teške upale pluća.

03:15

BORA ČORBA U KRITIČNOM STANJU! Novinar Kurira iz Ljubljane otkriva najnovije informacije iz bolnice gde je hospitalizovan roker

(Espreso/Informer/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.