Svi znamo da Bora Đorđević i Balašević nisu govorili: Nakon smrti Rokvić objavio fotografiju koja je sve naježila
Nikola Rokvić, Foto: Dragana Udovičić, © ATA Images, Nebojša Mandić

Dirljive reči

Svi znamo da Bora Đorđević i Balašević nisu govorili: Nakon smrti Rokvić objavio fotografiju koja je sve naježila

Nikola se dirljivim rečima obratio javnosti i oprotstio od legendarnog Bore

Objavljeno: 19:15h
A M

Pevač grupe Riblja Čorba, Bora Đorđević, preminuo je danas u 71. godini života od teške bolesti pluća.

On je nedavno primljen u bolnicu u Ljubljani s jakom upalom pluća. Bio je na terapiji antibioticima i na kiseoniku, a posle nekoliko dana zbog pogoršanog stanja, stavljen je na respirator. On se, inače, dugo borio i s teškom bolešću.

Sada se sve kolege, prijatelji i obožavaoci opraštaju od velike legende. Pevač Nikola Rokvić objavio je skoro nikad viđenu sliku Bore Čorbe i Đorđa Balaševića iz davnih, mladih dana.

Nikola se dirljivim rečima obratio javnosti i oprotstio od legendarnog Bore.

Bora Čorba, Đorđe Balašević
foto: Printscreen Instagram/nikolarokvic

Kako je poznato javnosti ova dva muzičara nisu bila u dobrim odnosima i nisu pričali još od sedamdesetih godina kada je alašević kritikovao pesmu "Lutka sa naslovne strane" grupe "Rani mraz", u kojoj je Bora bio član.

Njegova kritika dovela je do svađe nakon koje je Bora Đorđević napustio grupu i osnvao novu. Od tada zvanično postoji Riblja Čorba.

Ovaj konflikt nikada nisu izgladili, a često je dolazilo i do novih sukoba. jednom prilikom je je Balašević javno kritikovao Đorđevića zbog nastupa kao predgrupa Aci Lukasu na koncertu u beogradskoj Areni.

- Jedan moj nekadašnji kolega iz grupe "Rani mraz" u novogodišnjoj noći na Trgu nastupa kao predgrupa Aci Lukasu… - rekao je Balašević, ali je Čorba odmah odgovorio:

- Ja nisam toliko sujetan, pa nemam problem s tim da budem predgrupa Aci Lukasu. On je veliki umetnik i nama iz "Čorbe" je bila čast da zabavimo narod pre njegovog koncerta - poručio je Bora za Informer.

Đorđević je zatim u svojoj knjizi "Pusto ostrvo" nazvao Balaševića "najgorim papučarom", ističući da njegova supruga Olivera ima preveliki uticaj na njegov život.

- Ne smem po njima da uriniram jer me oni neizmerno vole, u suprotnom draži će im biti Đole. A on od svoje Olivere niti piša, niti se*e - stihovi su Borine pesme u novoj zbirci.

1 / 5 Foto: Vladimir Šporčić

Tu nije stao, on je i u pesmi "Predejane" opisao situaciju koja se odnosi na Balaševića, ali je naglasio da ga ne zanima njegova reakcija.

- U mojoj novoj zbirci ima i boljih pesama od te! Ne zanima me da li se Balašević naljutio zbog tih stihova, ne razmišljam o tome - rekao je Čorba.

U 2008. godini, Bora je u emisiji Rade Radenković izjavio da poštuje Balaševićev rad, ali ne i njega kao osobu zbog njegovih stavova. Bora je tada rekao da je Đole talentovan pesnik i pisac, ali da mu se ne dopada način na koji govori i izražava se.

Kada je 2021. godine Đorđe Balašević preminuo, Bora je izrazio žaljenje i rekao da je balašević bio veliki umetnik, čime je svima stavio do znanja da je i pored njihovih nesuglasica cenio Balaševićv rad.

Bonus video:

00:45

ESPRESO: Trg glumaca

(Espreso/A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.