"Žive od prisustva na društvenim mrežama" Voditelj i ovog puta oštro komentarisao, ovo ne bi smeo svako da kaže
Foto: Kurir

emisija

"Žive od prisustva na društvenim mrežama" Voditelj i ovog puta oštro komentarisao, ovo ne bi smeo svako da kaže

U emisiji "Stars specijal" voditelji su diskutovali o sveprisutnom problemu digitalnog nasilja

Objavljeno: 21:24h

U emisiji "Stars specijal" voditelji su diskutovali o sveprisutnom problemu digitalnog nasilja, posebno u kontekstu poznatih ličnosti koje su na meti hejtera i negativnih komentara na društvenim mrežama.

U emisiji "Stars specijal" voditelji su diskutovali o sveprisutnom problemu digitalnog nasilja, posebno u kontekstu poznatih ličnosti koje su na meti hejtera i negativnih komentara na društvenim mrežama.

Povod za ovu diskusiju bile su izjave Hane Adrović i Teodore Popovske, koje su podelile svoja iskustva sa negativnim komentarima i digitalnim nasiljem na Kurir televiziji.

Hana Adrović o seksističkim komentarima: "Nema potrebe za autocenzurom"

"Jednom su se pojavili ljudi koji su odlučili da ispod mojih fotografija i videa ostavljaju različite seksističke komentare. Moji prijatelji su me pitali zašto ne zaključam komentare, ali rekla sam im da prosto nema potrebe za tim. Ne želim ni milimetra da ustupim prostor nekome i da se autocenzurišem zato što je neko odlučio da piše komentare," rekla je Hana Adrović u intervjuu za "Puls Srbije".

Vanja Čamović je istakao hrabrost Hane Adrović, koja je odlučila da ne zaključava komentare uprkos negativnosti:

- To je hrabro da ne zaključa komentare i da ipak da priliku tim ljudima da komentarišu.

Goran Jovanović je dodao:

- Baviš se javnim poslom i sada bih hteo da niko ne komentariše to? Zaključi ih ako ti smetaju, a ako nećeš da ih zaključaš, onda trpi ono što imaju da ti kažu ili idi pa briši - rekao je Jovanović, kritikujući poznate ličnosti koje se žale na negativne komentare, ali ne isključuju mogućnost komentarisanja.

05:34

SVI SE PRAVE NAIVNI, Žive od društvenih mreža, a žale se na komentare! Voditelj oštro: NIJE NAJSTRAŠNIJA STVAR NE BITI POZNAT

Milica Stanimirović je ukazala na problematičan algoritam društvenih mreža koji penalizuje korisnike ako isključe komentare:

- Ako zaključaš komentare, loše se vidiš posle na Instagramu i to, pa zato biraj, verovatno.

Teodora Popovska o digitalnom nasilju: "Moja generacija je izložena društvenim mrežama od malena"

"Dve godine pre samog videa krenula sam da se aktivnije bavim društvenim mrežama i već tada sam bila izložena negativnim komentarima. Mi smo svi, moja generacija, izloženi društvenim mrežama jako mladi i poznato nam je kako izgleda kada dobijaš hejt komentare," izjavila je Teodora Popovska, govoreći o iskustvima sa digitalnim nasiljem.

Goran Jovanović je zaključio:

- Ne mogu više da se svi prave naivni. Žive od prisustva na društvenim mrežama i naprasno, kada dođu negativni komentari, počnu da se žale. Ili očvrsni, ili menja posao, uvek možeš da izabereš anonimnost, nije najstrašnija stvar ne biti poznat na svetu.

Bonus video:

02:53

ŽELJKO BEBEK, JAVI SE KOLIKO PARA TREBA, ALI JA BIRAM ŠTA RADIŠ! Voditelj zagrmeo na pevača: Svaki dinar bi mu IZAŠAO NA NOS

(Espreso/Kurir/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.