NA OVE SIMPTOME OBRATITE POSEBNU PAŽNJU: Voditeljka strahuje od opake bolesti od koje je preminuo njen otac
Foto: Printscreen Instagram/ivanaparadzikovic

pamet u glavu

NA OVE SIMPTOME OBRATITE POSEBNU PAŽNJU: Voditeljka strahuje od opake bolesti od koje je preminuo njen otac

Bivša voditeljka upozorila obožavaoce na važnost redovnih dermatoloških pregleda kože

Objavljeno:

Bivša hrvatska voditeljka i urednica emisije 'Provereno' Ivana Paradžiković na društveni mrežama progovorila je o zloćudnoj bolesti melanomu.

Naime, Ivana se odlučila na skidanje mladeža koji joj se nedavno pojavio na vrhu nosa i upozorila obožavaoce na važnost redovnih dermatoloških pregleda kože.

"Mučio me više od mesec dana. Mladež koji se pojavio na vrhu nosa. Tata je imao melanom na nosu. Preminuo je 10 godina posle od karcinoma svega. Zato mi nije sve ovo svejedno. Za dve nedelje znaćemo rezultat, a do tada, koristim priliku da i vama kažem: Rak kože nije šala!', napisala je pa dodala:

Bivša hrvatska voditeljka na pregledu
Bivša hrvatska voditeljka na pregledufoto: : INSTAGRAM/IVANAPARADZIKOVIC

"U Hrvatskoj na godinu od melanoma oboli oko hiljadu osoba. Čuvajte se. Koristite 50SPF. Ne verujte budalaštinama. Kontrolišite mladeže. Nedavno je i ujna skinula melanom na licu. Isti kao i tatin. Ranica se pojavila i nikako nije zarasla. Ako su vam madeži asimetrični, nepravilnih rubova, višebojni, veći od ostalih, svrbe, krvare, sjajne i glatke površine, ukoliko se menjaju ili kao kod tate izgledaju poput rane i ne zaceljuju. Idite lekru opšte prakse koji će znati treba li vam uput.'

ivana paradžiković
foto: Printscreen Instagram/ivanaparadzikovic

Otkad je prekinula radni odnos na prethodnoj televiziji Ivana uživa u različitim aktivnostima poput planinarenja i putovanja širom Europe. Nedavno je otputovala na Alpe pa se pohvalila predivnim fotografijama. Svoje iskustvo podelila je na Instagramu i usput progovorila o najtežem periodu života.

Bonus video:

57:28

REDAKCIJA 17.07.2024. 1. DEO

(Espreso/Kurir.rs/Story.hr/M.J/Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.