Šok odluka! Povukao se u jeku popularnosti!
Foto: Profimedia

doneo odluku

Šok odluka! Povukao se u jeku popularnosti!

On je objavio svoje pismo o ostavci

Objavljeno: 11:21h

Ikona grupe Kvin objavio je da se povlači!

Naime, Brajan Mej rešio je da se povuče sa pozicije potpredsednika humanitarne organizacije RSPCA.

Na toj poziciji je od 2012. godine i dugogodišnji je zagovornik prava na dobrobit životinja.

On je objavio svoje pismo o ostavci koje je upućeno odboru i poverenicima najveće dobrotvorne organizacije za životinje u Velikoj Britaniji nakon skandala koji se desio u organizaciji.

- Moje pismo o ostavci ranije danas na mesto potpredsednika RSPCA. Veoma tužan dan i bolna odluka koju treba doneti. Ali, suočeni sa nedavnim otkrićima o uslovima na nekim farmama koje organizacija podržava, osećam da je RSPCA imao dovoljno vremena da uradi pravu stvar – ali je umesto toga pokušao da opravda svoju poziciju. Dobri ljudi još uvek plaćaju dodatno za životinjske proizvode sa nalepnicom RSPCA, misleći da štite domaće životinje od okrutnosti. Veoma teška odluka, zbog svih sjajnih stvari koje RSPCA radi, ali na kraju nije bilo druge opcije za mene - rekao je između ostalog legendarni muzičar.

Veliki propust organizacije

Brajan Mej
Brajan Mejfoto: Profimedia

Njegova ostavka dolazi nakon što je izveštaj organizacije Animal Rising razotkrio nedostatke ove 200 godina stare RSPCA. U junu, 60 istraga na 45 osiguranih farmi otkrilo je da mnoge farme nisu ispunile kriterijume RSPCA i čak su pale ispod zakonskog standarda za dobrobit životinja, ali organizacija ih je i dalje podržavala.

U izveštaju se navodi 280 kršenja zakona na farmama koje drži RSPCA, sa nehigijenskim uslovima, ekstremnim stresom i bolom, i direktnim zlostavljanjem životinja – upravo onakva koju dobrotvorna organizacija ima za cilj da krivično goni.

24:28

KOJEKUDE-S03-EP12-MUZIKA

(Espreso/blic/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.