Telo nakon smrti mu je bilo jezivo, i lekari se zgrozili od prizora: Imao strašne rane i ožiljke, a evo i od čega
Foto: Profimedia

STRAŠNO

Telo nakon smrti mu je bilo jezivo, i lekari se zgrozili od prizora: Imao strašne rane i ožiljke, a evo i od čega

Majkl Džekson nije imao srećno detinjstvo, a ni smrt

Objavljeno: 09:09h

Majkl Džekson rođen je 29. avgusta 1958. godine. Osim po neverovatnom talentu i blistavoj muzičkoj karijeri, kralj popa zauvek će ostati upamćen i po teškim trenucima koji su obeležili njegov život.

Kao dete, trpeo je teško zlostavljanje od strane oca, zbog čega je povraćao svaki put kad bi ga video.

Majkl Džekson nije imao srećno detinjstvo. Otac ga je tukao bičem, psovao ga i uterivao strah u kosti. Sumnja se da se zbog toga u odraslom dobu družio s dečacima jer se plašio starijih. Zato je kupio ranč i nazvao ga Nedođija, utemeljen na Petru Panu i dečacima koji nikad ne odrastu.

U početku se činilo da Majkl samo pokušava da vrati detinjstvo u kom nije mogao da uživa. Međutim, mračne optužbe pojavile su se 1993. godine, kada ga je Evan Čendler optužio za zlostavljanje svog 13-godišnjeg sina Džordana. Džeksonovo osiguravajuće društvo nagodilo se van suda za 15 miliona dolara.

U godinama koje su usledile nizale su se optužbe za zlostavljanje, ali je sud 2005. godine Majkla Džeksona proglasio nevinim. Bilo kako bilo, odnos slavnog muzičara s maloletnicima nije bio nimalo naivan - spavao je u istom krevetu sa dečacima, ali nikada nije dokazano da ih je se*sualno zlostavljao.

Tokom mladosti Majkl Džekson je imao tamnu, afroameričku put, ali mu je 1980-ih koža značajno posvetlila. Kako je objasnio, bila je to posledica vitiliga. Godinama kasnije, kada je preminuo, izveštaj sa obdukcije potvrdilo je Džeksonovu tvrdnju.

1 / 8 Foto: Printscreen

Vitiligo je redak kožni poremećaj koji se manifestuje mrljama koje se neprestano šire i menjaju oblik. Džekson je pokušavao da izjednači ton svoje kože kremom Porcelain. Bio je vrlo blizak sa svojim dermatologom, dr Arnoldom Klajnom. Čak se oženio njegovom medicinskom sestrom Debi Rou, koja mu je kasnije rodila sina Prinsa i ćerku Paris.

Iako se činilo da ima gustu, crnu kosu, Majkl je bio ćelav i nosio je perike od 1984. godine. Sve je to posledica nezgode koju je doživeo kada se na bini zapalio i ostao bez kose. Kontroverzni pevač na čelu je trajno istetovirao šiške, kako bi preko njih mogao da nosi periku. Osim toga, usne su mu bile tetovirane crvenom bojom.

Majkl Džekson imao je 50 godina kad je umro, a estetske korekcije i anoreksija trajno su uništile njegovo telo. Obdukcija je kasnije pokazala da je pevač po celom telu imao strašne rane i ožiljke. S obzirom na to da je zbog anoreksije jeo samo jedan manji obrok dnevno, autopsija je u njegovom želucu pronašla samo gomilu tableta. Cela koža bila mu je išarana, što je potvrdilo da zaista boluje od vitiliga.

Bonus video:

01:28

Avalski toranj i Kula Beograd u bojama francuske zastave

(Espreso / Blic žena/Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.