Ona je namamila Tom Kruza u Sajentološku crkvu, a onda je napustila oboje: Ova žena je glumcu uništila život!
Tom Kruz, Foto: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

loš uticaj

Ona je namamila Tom Kruza u Sajentološku crkvu, a onda je napustila oboje: Ova žena je glumcu uništila život!

Tom Kruz je već godinama član Sajentološke crkve, zbog čega je čak prestao i da viđa ćerku

Objavljeno:

Prvu ženu Toma Kruza verovatno ne pamtite, ali ona je ostavila veliki trag u njegovom životu. Mimi Rodžers ga je uvela u Sajentološku crkvu, koja mu je posle upropastila život.

Zbog sajentologije Tom Kruz je ostao bez porodice, a sa svakom ženom sa kojom je bio u vezi ili braku, sada je u lošim odnosima, dok se deca odriču njegovog prezimena.

Ko je Mimi Rodžers?

Mimi je odrastala po pravilima Sajentološke crkve, a sa Kruzom je bila u braku od 1987. do 1990. godine. Iako je slavnog glumca uvela u ovaj kult, ona je kasnije izašla.

mimi rodžers
foto: prentscreen

Posle razvoda, svi su preneli njenu izajvu za magazin "Playboy" kako je on mislio da mora da bude u celibatu da bi "održao čistoću svog alata".

Bivši par se upoznao na snimanju filma Top Gun.

Tom Kruz
foto: GEORGE ROGERS / Sipa Press / Profimedia

Šta je sajentologija?

Sajentologija je sistem duhovnog razvoja i samopomoći koji je osnovao i definisao američki pisac i filozof L. Ron Habard 1954. godine. Sajentologija se zasniva na konceptu "thetan", koji karakteriše nesmrtnu dušu koja prethodi našem fizičkom telu, i "auditing", tehnika introspekcije kojom se uklanjaju traume i negativne emocije.

Tom Kruz
foto: prentscreen/youtube/Top Gear

Sajentološka crkva se nalazi na meti kritika zbog svojih kontroverznih aktivnosti. Mnogi kritičari tvrde da organizacija ima cilj da sebi obezbedi profit i moć, a da se služi manipulativnim tehnikama kako bi zadržala svoje sledbenike. Ovo je dovelo do brojnih pravnih slučajeva u kojima se sajentološka crkva našla u središtu pažnje, uključujući i tužbe sledbenika koji su tvrdili da su bili izloženi maltretiranju i zlostavljanju.

Bonus video:

03:34

ZAKUPAC OSTAVIO STAN U HAOSU ILI SU STVARI POKREDENE? Agent za nekretnite dao korisne savete: Ovako se zaštitite od ovih problema

(Espreso / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.