KO JE ZAPRAVO ONA BILA? Sve je počelo da se gasi posle jezive dijagnoze, a mnogi su se kleli u nju
Foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

ko se seća?

KO JE ZAPRAVO ONA BILA? Sve je počelo da se gasi posle jezive dijagnoze, a mnogi su se kleli u nju

Postala je planetarno poznata kada je odigrala ulogu kultnom horor filmu

Objavljeno:

Poznata glumica Šeli Duval (74) preminula je juče zbog posledica dijabetesa u Teksasu.

Šeli Duval postala je planetarno poznata kada je odigrala ulogu kultnom horor filmu "Isijavanje", u kom je glumila uz legendarnog Džeka Nikolsona.

Ona se vratila u Teksas 2002. godine nakon što je njenom bratu dijagnostikovan rak kičme i glumačke uloge su počele da se gase.

- To je najduži odmor koji sam ikada uzela, ali to je bilo iz zaista važnih razloga - da ponovo stupim u kontakt sa svojom porodicom, rekla je tada za People - u kom su je opisali kao "oštru, zemljanu, pomalo ekscentričnu i ponekad emotivnu".

Imala nezaboravnu ulogu u filmu 'Annie Hall'
Imala nezaboravnu ulogu u filmu "Annie Hall" foto: United Artists - George Litto Pr / Christophel Collection / Profimedia

Duval je počela da glumi nakon što ju je otkrio legendarni reditelj Robert Altman koji ju je angažovao u crnoj komediji iz 1970. "Bruster Meklaud".

Usledilo je još Altmanovih filmova, uključujući "McCabe & Mrs. Miller", "Thieves Like Us", "Nashville" i "3 Women", koji joj je doneo nagradu Filmskog festivala u Kanu za najbolju glumicu.

Zatim je imala nezaboravnu ulogu u filmu "Annie Hall" Vudija Alena i čak je bila domaćin "SNL-a".

Tokom 1980-ih, Duval je osvojila priznanje za ulogu sa Džekom Nikolsonom u horor filmu Stenlija Kjubrika "Isijavanje" i igrala Olivu u dugometražnoj verziji filma "Popaj". Ali kada je posao počeo da jenjava, Duval je donela odluku da se vrati u Teksas i da se drži malog javnog značaja.

Duval je počela da glumi nakon što ju je otkrio legendarni reditelj Robert Altman
Duval je počela da glumi nakon što ju je otkrio legendarni reditelj Robert Altmanfoto: XPUSJP / Backgrid UK / Profimedia

Međutim, nakratko se vratila tokom nastupa 2016. u emisiji "Dr. Fil", koja je kritikovana zbog eksploatacije njenog krhkog mentalnog stanja. Tokom intervjua, Duval je insistirala da je njen kolega iz filma "Popaj" Robin Vilijams, koji je izvršio samoubistvo dve godine pre toga, još uvek živ i da je "promenio oblik". Takođe je izjavila u jednom od svojih lucidnijih trenutaka:

- Moram da skinem Bermudski trougao sa sebe jer ne želim dlakave grudi. Ja nisam kućni ljubimac.

Godine 2021. kritikovala je doktora Fila jer je navodno iskoristio njeno mentalno stanje u to vreme, rekavši za Holliwood Reporter:

- Saznala sam kakva je osoba na teži način.

Imala problem sa zdravljem
Imala problem sa zdravljemfoto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Ona odigrala ulogu u horor filmu "he Forest Hills", te je tada prokomentarisala da "još uvek nije kasno za Oskara".

- Džesika Tendi je osvojila Oskara kada je imala 80 godina. Još uvek mogu da pobedim, istakla je uz smeh.

Bonus video:

00:35

IMA MNOGO DRASTIČNIJIH SLUČAJEVA OD ŠVERCOVANJA TELEFONA ZATVORENICIMA! Marković opisao slučaj puštanja robijaša zbog DROGE!

(Espreso/Blic žena/Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.