MALIŠA, JESI LI OVO ZAISTA TI? Voleli ga u seriji, a onda je postao iskušenik u manastiru, pustio kosu i bradu...
Foto: Printscreen

KO BI REKAO?

MALIŠA, JESI LI OVO ZAISTA TI? Voleli ga u seriji, a onda je postao iskušenik u manastiru, pustio kosu i bradu...

Lazar Dubovac je talentom i šarmom odmah kupio srca publike

Objavljeno: 08:54h

Lazar Dubovac se proslavio ulogom Mališe Maleševića u seriji "Moj rođak sa sela" koja se emitovala od 2008. do 2011. godine, a i danas se pamti i ponovo reprizira.

Lazar Dubovac je talentom i šarmom odmah kupio srca publike, a igrao je rame uz rame sa Tanasijem Uzunovićem, Draganom Gagijem Jovanovićem i Dubravkom Mijatović. Kada je snimao tu seriju, imao je 24 godine.

"Mališa je jedan momak iz naroda i zato su ga ljudi zavoleli i upamtili", rekao je jednom prilikom o svom liku koji ga je proslavio.

1 / 4 Foto: prentscreen/youtube/ lazardubovac

Iako su mu predviđali blistavu glumačku karijeru, Lazar Dubovac se u jednom periodu povukao sa ekrana iz javnosti uopšte.

Bio iskušenik u Hilandaru

"Nisam mogao da se nagledam lepote. Posle nekog vremena provedenog tamo čovek počne da se preispituje zašto je ona ovoj planeti i kuda odlazi naša energija i stečeno znanje. Zapitao sam se: čemu jurnjava za poslom, svađe, dokazivanja? Ništa vam ne okupira pažnju", otkrio je on tada, te dodao:

"Ko jednom ode na to sveto mesto, neka energija ga stalno vuče da se ponovo vrati".

Kao iskušenik u manastiru na Svetoj Gori obavljao je razne poslove.

"Turisti su me prepoznali i čudili se otkud to da im glumac kuva i služi kafu. Monahe ne interesuje ko sam ja, čime se bavim, koliko novca imam, već je osnova svega ljubav. Kuvanje kafe je vrsta pažnje, a i to je ljubav. Pored toga, krčio sam put u šumi, čistio manastir, pravio sveće i brojanice," govorio je svojevremeno Lazar.

Lazar nije odustao od umetnosti. I dalje se bavi glumom, uglavnom u pozorištu.

On se pre nekoliko godina oprobao i kao scenarista i režiser, a ispostavilo se da je i za taj deo umetnosti veoma talentovan, pa tako on potpisuje predstavu "Nemanjići - podela carstva".

Lazar je u martu ove godine, gostujući u "Jutro na Blic" otkrio je i da se pored glume danas bavi i režijom predstava za decu.

- Više kreativnosti je u pitanju i želja da se pozorišna scena promeni. Dugo idem u pozorište za decu i primetio sam da je repertoar isti. Teme jesu univerzalne, ali zašto moramo da pričamo o tome na isti način. Imam iza sebe više od 10 tekstova za klince - rekao je Lazar Dubovac.

Ono što su svi tada primetili je i njegov novi izgled. Pustio je kosu i nosi je vezanu u rep.

Bonus video:

09:48

Jovana Pajić

(Espreso/Blic žena/Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.