DANAS POČINJE SUĐENJE GLUMCU ZA UBISTVO: Evo kolika kazna mu preti
Glumac, Foto: x printscreen/ chbaf

DETALJI

DANAS POČINJE SUĐENJE GLUMCU ZA UBISTVO: Evo kolika kazna mu preti

Prvog dana suđenja biće odabrano 12 porotnika

Objavljeno:

Danas počinje suđenje Aleku Boldvinu. Protiv slavnog glumca početkom godine zvanično je podignuta optužnica za ubistvo iz nehata, koje se dogodilo u oktobru 2021, kada je na snimanju filma „Rust“ usmrtio snimateljku Halinu Hačins. Tom prilikom ranjen je i reditelj Džoel Souza.

Prvog dana suđenja biće odabrano 12 porotnika pred kojima će se predstaviti dokazi.

Procedura bi mogla da potraje ceo dan, a već sutra se očekuju uvodne izjave tužilaštva i odbrane. U slučaju da se porota brzo odabere izjave bi mogle da budu pomerene za danas.

Alek Boldvin
foto: Printscreen/youtube/ABC News

Kako prenose strani mediji, tužioci imaju dve mogućnosti za dokazivanje. Jedna od njih se temelji na nemarnom korišćenju vatrenog oružja, a druga na dokazivanju sumnje da je glumac u potpunosti zanemario sigurnost drugih, piše Jutarnji list.

Na spisku svedoka našlo se 12 ljudi koji su bili prisutni tog kobnog dana na setu. Među njima su i policijski i FBI inspektori.

Kao potencijalni svedok navedena je rekviziterka Hana Gutijerez, koja je takođe među optuženima u ovom slučaju i koja je u aprilu osuđena na 18 meseci zatvora. Međutim, ona je trenutno u procesu žalbe, te njeni advokati navode da ne želi da se inkriminiše.

Alek Boldvin
foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

U pucnjavi je ranjen i reditelj i scenarist Džoel Souza, koji će takođe svedočiti na suđenju. On je naveden kao svedok tužilaštva.

Potencijalni svedok odbrane je pomoćnik reditelja i koordinator sigurnosti Dejv Hols, koji je dobio uslovnu kaznu od šest meseci nakon što je priznao krivicu za prekršaj nemarnog korišćenja smrtonosnog oružja.

Kako piše Sky News, ako slavnog glumca proglase krivim, preti mu do 18 meseci zatvora.

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/Hello/Milan Petrović/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.