grašak
BEZ JUNETINE OD BUTA TO JEDNOSTAVNO NIJE TO: Komplet recept za NAJBOLJI GRAŠAK SA KROMPIROM (RECEPT)
Posle toga ako nam bude previše gusto uvek možemo da dosipamo ostatak vode.
Jednostavno a ukusno, za današnji ručak predlažemo vam da napravite grašak sa mesom i krompirom.
Sastojci :
300 g junetine od buta
1 manji crni luk
malo ulja za prženje
1 kesa zamrznutog graška, oko 450gr
1 malo veći krompir
1 kašika vegete
pola kašike aleve paprike
Priprema :
Junetinu iseckati na male komadiće. U većoj šerpi, na tihoj vatri, na malo ulja, isprižiti jedan iseckani crni luk, dodati meso i pržiti dok ne potamni.
Kada postane braon, dodati vode dovoljno da prekrije meso i luk i ostaviti da se dinsta na srednjoj vatri.
U posebnu šerpu skuvati kesu graška. Kada voda počne da vri prebaciti kutlačom sav grašak iz šerpe u kojoj se kuvao u šerpu sa mesom i lukom. To uraditi tako da malo vode od graška prenesemo u veću šerpu ali ne i svu.
Posle toga ako nam bude previše gusto uvek možemo da dosipamo ostatak vode.
Krompir naseckati na male komadiće i ubaciti u šerpu sa graškom, mesom i lukom. Dodati jednu kašiku vegete i pola kašike aleve paprike. Kuvati još 20-30 minuta na srednjoj vatri.
(Espreso/NezavisneNovine)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!