KIFLICE KOJE MIRIŠU NA JOŠ: Tope se u ustima, komšinica KAD IH OSETI ima da vam LEGNE NA ZVONO (FOTO)
Kiflice, Foto: Profimedia

kiflice

KIFLICE KOJE MIRIŠU NA JOŠ: Tope se u ustima, komšinica KAD IH OSETI ima da vam LEGNE NA ZVONO (FOTO)

Pripremite ih već danas, nećete požaliti !

Objavljeno:

Stari, dobro poznati ukus iz bakine kuhinje, u malo modernijoj izvedbi nama jako drage gastroblogerke Tatjane Miletić s bloga MyTastyPot.

Pripremite ih već danas, nećete požaliti ! Domaće kiflice

Sastojci (za 2 lima za pečenje):

100 ml mleka

100 ml vode

1/2 paketića svežeg kvasca

30 g šećera

550 g brašna + 100 g tokom mešanja

1 jaje

1 žumanac

40 ml ulja

sol

za premazivanje 150 g maslaca

1 / 4 Foto: PRINTSCREEN/YT/ RICETTE FATTE IN CASA

Priprema:

U mlako mleko i vodu dodajte kvasac i promešajte. U brašno sipajte šećer, sol, ulje, jaja pa sve sjedinite kutlačom, a zatim dodajte pripremljeni kvasac. Umesite testo, u koje prilikom mešanja dodajete još brašna.

Gotovo testo prekrijte prozirnom folijom i ostavite da nadođe nekih pola sata do 40 minuta. Testo premesite, podelite na 4 dela, formirajte kuglice, rastanjite ih i podelite na 8 delova.

U kiflice možete dodati sir po želji. To može biti neki meki sir, feta, cheddar ili bilo koji drugi, to ostavljamo vama da prilagodite svom ukusu. Formirane kiflice poredajte u lim za pečenje u koji ste prethodno stavili papir za pečenje, prekrijte ih krpom ili folijom i ostavite 15 minuta da još malo narastu. Premažite ih belancetom, prelijte rastopljenim maslacem (50 g za jedan lim), pospite lan, kim, sezam, i stavite još mali komadić maslaca na svaku kiflicu.

Sve isto vredi i za drugi lim. Pecite na 200-220 stepeni oko 20 minuta.

(Espreso/VL)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.