MEKANE KAO DUŠA!
KIFLICE SA PICA NADEVOM GOTOVE ZA 20 MINUTA: Mekane i ukusne, baš za SVAČIJI UKUS! (RECEPT+VIDEO)
Ko ne voli domaće kiflice, sa nadevom za picu, a što je najbolje ispečene su za manje od pola sata
Domaće kiflice, pa još punjene pica nadevom obradovaće sve ukućane. ima daje mekoću, a miris asocira na Italiju. Dodatna prednost je što dugo ostanu mekane pa ih možete pripremiti veče pre i jesti za doručak.
Sastojci:
Za testo:
15 g kvasca
200 ml mlake vode
1 jaje
1 kašičica šećera
50 ml hladnog mleka
50 ml ulja
600 g brašna
Za nadev:
Pasirani paradajz
rendana mocarela
šunka, salama, kobasice
origano
Priprema:
Kvasac pomešati sa toplom vodom i kašičicom šećera, pa razmutiti. Dodati mleko, ulje celo jaje i dobro ulupati. Lagano dodati brašno, malo posoliti i mesiti dok ne dobijete glatko testo. Ostaviti da odstoji neka dva sata. Kada je testo nadošlo malo ga premesiti i podeliti u dva dela.
Razvući oklagijom, potom iseći na 12 jednakih trouglova. Svaki premažite pasiranim paradazjom u koji ste stavili origano, stavite šunku kobasicu i sir i urolajte. Pre pečenja pokrijte i ostavite da odstoje nekih 20-ak minuta. Premažite ih sa smesom od jednog žumanca i kašike pavlake za kuvanje. pa malo pospite mocarelu odozgo. Pecite na 200 C nekih 20 minuta.
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!