OVAKO IZGLEDA TRADICIONALNA SRPSKA PITA: Mesi se od običnog TESTA, A ISPADNE KAO SA SLIKA
Pita, Foto: Printscreen

domaća pita

OVAKO IZGLEDA TRADICIONALNA SRPSKA PITA: Mesi se od običnog TESTA, A ISPADNE KAO SA SLIKA

Uživaćete u lepom ukusu domaće sečenice !

Objavljeno:

Sečenica se može umesiti od običnog testa kao za hleb ili od testa koje ćete zamesiti s mlekom, kao za kiflice.

Sečečnica, sastojci:

500 g brašna

3 kašičice soli pola kockice kvasca 300 ml mlake vode

Za premaz testa:

2 kašike masti 2 kašike ulja

Fil:

1 jaje 400 g sira

Sečenica, priprema:

1 / 13 Foto: Printscreen/Youtube/ Nefis Yemek Tarifleri

U činiju sipati brašno. Dodati so i izmešati. U 100 ml mlake vode rastopiti kvasac. Dodati brašno, postepeno dodavati ostatak vode i umesiti mekano testo koje se ne lepi. Testo prebaciti na radnu površinu. Podeliti na 10 lopitica. Svaku oblikovati i posuti brašnom. Mast i ulje rastopiti. Uzimati po 2 loptice. Rastanjiti prvu lopticu (veličine plitkog tanjira) premzati je mesavinom masti i ulja. Rastanjiti drugu lopticu i staviti preko prve. Ostaviti sa strane. Ponoviti postupak sa preostalim lopticama tako da se dobiju 5 kora.

Fil:

Umutiti jaje i dodati sir. Izmešati. Fil podeliti na 4 dela. Tepsiju (28 cm) podmazati. Uzeti prvu koru, razvući je po veličini tepsije. Staviti u tepsiju, preko premazati mešavinu ulja i masti i posuti 1/4 fila. Ponoviti postupak sa preostalim korama. Na poslednju (završnu koru) ne stavljati fil. Naslaganu pitu iseći oštrim nožem na parčad. Prekriti pitu krpom i ostaviti da naraste oko 15 minuta. Rernu uljučiti da se zagreje na 200 C. Naraslu pitu premazati mešavinom ulja i masti i staviti u zagrejanu rernu da se peče 15 mnuta na 200 C. Zatim smanjiti na 180C i peći jos oko 15 minuta. Pečenu pitu prekriti krpom da se malo prohladi. Zatim poslužiti uz jogurt, kiselo mleko ili pavlaku! Uživaćete u lepom ukusu domaće sečenice !

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.