EVO KAKO DA NAPRAVITE PRAVU PITU KROMPIRUŠU: Za manje od 300 dinara dobićete izdašan obrok za celu porodicu
Krompiruša, Foto: Printscren/Youtube/Cooking Time

SUPER RECEPT

EVO KAKO DA NAPRAVITE PRAVU PITU KROMPIRUŠU: Za manje od 300 dinara dobićete izdašan obrok za celu porodicu

Krompir isecite na sitnije kocke, pa ga stavite da se bari, ali nemojte da ga prekuvate

Objavljeno:

Krompiruša je najbolja ako se pravi od domaćih razvijenih kora, ali ako nemate dovoljno vremena i iskustva poslužiće i one kupovne. Ovako napravljena neće se razlikovati od pite koju se nekada pravile naše bake. Bitno je da luk lepo izdinstate da bi dobili onaj prepoznatljivi slatkast ukus.

Sastojci:

2 kg krompira

500 g kora

4 glavice crnog luka

1 šolja ulja

1 kašičica bibera

so

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Lekovite Biljke

Priprema:

Krompir isecite na sitnije kocke, pa ga stavite da se bari, ali nemojte da ga prekuvate. Kada je napola skuvan procedite pa u njega dodajte sitno seckani luk koji ste prethodno izdinstalni na ulju i sve začinite. Odvajajte po tri kore. Svaku premažite sa uljemi ređajte jednu preko druge. Na treću ravnomerno rasporedite fil, urolajte i stavite u podmazan okrugli pleh. Postupak ponavljate dok ne potrošite sav fil i kore. Pre pečenja odozgo je premažite uljem. Krompirušu pecite u zagrejanoj rereni, na 180 stepeni, 45 minuta ili dok lepo ne porumeni. Kada je gotova izvadite je iz šporeta i i prelijte prokuvalom vodom sa malo soli. Prekrijte i ostavide da se malo prohladi pre služenja.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.