AKO VOLITE SLADAK, KISELI ILI U SALATI OVO JE IDEALNO ZA VAS: Zapečeni KUPUS IZ RERNE bez KUVANJA (RECEPT)
Kupus, Foto: Profimedia

NEŠTO DRUGAČIJE

AKO VOLITE SLADAK, KISELI ILI U SALATI OVO JE IDEALNO ZA VAS: Zapečeni KUPUS IZ RERNE bez KUVANJA (RECEPT)

Kao dekoraciju možete da dodate sveže začinsko bilje po ukusu

Objavljeno:

Umesto klasičnih jela sa svežim kupusom kao što je npr. slatki kupus pripremite ovaj zapečeni. Oduševiće vas hrskava spoljašnost i mekana unutrašnjost. Još kada pospete parmezanom, orasima i svežim biljem, ukus će biti nezaboravan.

1 / 4 Foto: Profimedia

Sastojci:

1 mala glavica kupusa

50-70 ml maslinovog ulja

2 čena belog luka

1/3 šoljice oraha

1-2 kašike balzamika

malo parmezana

Priprema:

Isecite kupus na na kriške debljine oko 2 cm. Ređajte na pleh koji ste obložili pek papirom i malo nauljili. U posudi pomešajte maslonovo ulje, seckani beli luk, pa posolite i pobiberite. Dobro premažite kriške kupusa sa obe strane. Pecite u zagrejanoj rerni na 25-30 minuta. Orahe propržite u tiganju kratko, samo da zamirišu, pa ih iseckajte. Kriške pečenog kupusa pospite parmezanom, poprskajte sa malo balzamika i pospite orasima. Kao dekoraciju možete da dodate sveže začinsko bilje po ukusu.

(Espreso / Noizz.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.