PREUKUSNO
MUSAKA SA KISELIM KUPUSOM: Mleveno meso zamenite kobasicom, pred kraj pospite rendanim sirom (RECEPT)
Skuvajte krompir u ljusci, pa isecite na kolutove
Iskoristite sezonu kiselog kupusa i napravite pravu zimsku musaku. Umesto mlevenog mesa koristite sem kupusa i slaninu i kobasicu. Prelijte sa bujonom, njega uvek treba da imate u zamrzivaču jer poboljšava ukus svakom jelu.
Sastojci:
550 g kiselog kupusa
1 kg krompira
1 crni luk
2 kobasice
150 g slanine
1 list lovora
250 ml bujona
100 g tvrdog sira
Priprema:
Skuvajte krompir u ljusci, pa isecite na kolutove. Ispržite sitno seckani crni luk, a zatim dodajte i iseckanu slaninu i kobasicu isečenu na kolutove. Sipajte bujon (150 ml) i dinstajte nekih 20 minuta, a ako je potrebno dolijte još vode. Tepsiju premažite uljem, pa poređajte krompir, zatim kiseli kupus kao za podvarak, zatim kobasice, slaninu i luk, pa još jedan red krompira. Pecite na 200°C oko 20 minuta, pa sipajte preostali bujon i pecite još 20 minuta. Pred kraj pečenja pospite rendanim sirom.
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!